Київський осередок «Слуги народу» проведе збори через затримання Трубіцина на хабарі

Київський осередок «Слуги народу» проведе збори через затримання Трубіцина на хабарі

Укрінформ
Київський осередок партії "Слуга народу" цього тижня проведе позачергову конференцію для розгляду інциденту щодо викриття на одержанні хабаря депутата Київської міської ради Владислава Трубіцина.

Про це голова партії, заступниця керівника її парламентської фракції Олена Шуляк повідомила на брифінгу у Верховній Раді, передає кореспондент Укрінформу.

"У нас Леся Забуранна була хвора на COVID-19, уже одужала, тому на цьому тижні вона як очільниця київського осередку буде проводити збори, де буде розглядатися питання Трубіцина", – сказала Шуляк.

Як повідомляв Укрінформ, 9 лютого детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили депутата Київради (голову однієї з постійних комісій Київради) і ще п'ятьох осіб на одержанні хабаря в розмірі 1,26 млн грн за сприяння в організації роздрібної торгівлі у столиці.

Голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк підтвердила, що викритим на хабарі депутатом Київради є представник "СН" Владислав Трубіцин. Вона видала розпорядження щодо скликання позачергової конференції київської міської організації партії для розгляду цього інциденту.

Читайте також: Справа Трубіцина: НАБУ виклало перемовини підозрюваних

Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру депутату. Повідомлення про підозру підписала Генеральний прокурор.

Правоохоронці також повідомили про підозру іншим фігурантам: помічнику депутата Київради, в.о. директора комунального підприємства, заступнику директора комунального підприємства, заступнику директора комунального підприємства, наближеній до депутата особі.

Дії всіх шістьох підозрюваних кваліфіковані за ч.4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Читайте також: Справа Трубіцина: ВАКС обрав запобіжний захід ще одному підозрюваному

11 лютого Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Трубіцину у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у 14 мільйонів 886 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-