Справа Трубіцина: ВАКС обрав запобіжний захід ще одному підозрюваному

Справа Трубіцина: ВАКС обрав запобіжний захід ще одному підозрюваному

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід третьому підозрюваному в справі про хабар за участю депутата Київської міської ради у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави розміром у 744 300 гривень.

Як передає Укрінформ, про це ВАКС повідомляє у Фейсбуці.

У разі внесення застави на підозрюваного будуть покладені наступні обов’язки: не залишати населеного пункту, у якому він проживає, без дозволу детектива, прокурора, суду; повідомляти детектива, прокурора, суд про зміну свого місця проживання або місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками й іншими підозрюваними.

Також фігурант буде зобов’язаний носити електронний засіб контролю, здати на зберігання до Державної міграційної служби України свій паспорт для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд і в’їзд в Україну.

Читайте також: ВАКС до 9 квітня арештував Трубіцина із заставою у майже ₴15 мільйонів

Строк дії ухвали – до 11 квітня 2022 року включно.

Як повідомляв Укрінформ, 9 лютого детективи Національного антикорупційного бюро України викрили депутата Київради (голову однієї з постійних комісій Київради) і ще п'ятьох осіб на одержанні хабаря розміром 1,26 млн грн за сприяння в організації роздрібної торгівлі в столиці.

Голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк підтвердила, що викритим на хабарі депутатом Київради є представник "СН" Владислав Трубіцин.

НАБУ повідомило депутату про підозру. Повідомлення про підозру підписане генеральним прокурором.

Читайте також: Справа Трубіцина: ВАКС визнав законним затримання одного з підозрюваних

Також правоохоронці оголосили підозру й решті осіб, викритих 9 лютого "на гарячому". Ідеться про помічника депутата Київради, виконувача обов'язків директора комунального підприємства, заступника директора комунального підприємства, заступника директора комунального підприємства, наближену до депутата особу.

Дії всіх шістьох підозрюваних кваліфіковані за ч.4 ст. 368 (підкуп особи, яка надає публічні послуги) Кримінального кодексу України.

11 лютого у ВАКС поінформували про обрання імовірному співучаснику викритого на хабарництві депутата Київради запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі 2 481 000 гривень.

Того ж дня ВАКС обрав запобіжний захід ще одному підозрюваному в цій справі — фігуранта арештували з можливістю внесення застави розміром 1 488 600 гривень.

Трубіцину був обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у 14 мільйонів 886 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-