У Києві починають перевіряти систему цивільного захисту

У Києві починають перевіряти систему цивільного захисту

Укрінформ
У Києві розпочинається комплексна перевірка територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту міста, яка триватиме з 14 по 25 лютого.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у місті Києві повідомляє у Фейсбуці

Сьогодні відбулася установча нарада під головуванням заступника голови ДСНС Романа Примуша.

«Під час наради обговорювали планування діяльності територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту та організація роботи з виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань техногенної та пожежної безпеки, цивільного захисту і діяльності аварійно-рятувальних служб», - ідеться у повідомленні.

У ході перевірки комісія ДСНС перевірятиме організацію оповіщення та збору, обробки та інформування керівного складу, населення про загрозу та виникнення надзвичайних ситуацій, дії в умовах НС, стан засобів зв’язку та організацію заходів з евакуації.

Читайте також: У кожному районі Києва створили комісії з питань евакуації населення

Буде оглянутий стан інженерного захисту територій, укриття населення у захисних спорудах цивільного захисту. Також перевірятимуть стан організації забезпечення радіаційного і хімічного захисту населення і територій, організацію медичного, біологічного та психологічного захисту, забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, матеріально-технічне і фінансове забезпечення заходів цивільного захисту. Також комісія зверне увагу на створення, збереження і раціональне використання матеріальних резервів, необхідних для ліквідації надзвичайних ситуацій.

«Ну і найголовніше – перевірять організацію робіт з попередження та реагування на надзвичайні ситуації, підвищення сталого функціонування об'єктів в умовах надзвичайних ситуацій», - заявили в ДСНС.

Як повідомляв Укрінформ, 14 лютого Київський міський голова Віталій Кличко на брифінгу щодо ситуації в столиці у зв’язку з можливою подальшою агресією Росії заявив, що кількість придатних укриттів у Києві за кілька років збільшилась утричі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-