У Києві таксисти вийшли на мітинг - вимагають підняти тарифи

У Києві таксисти вийшли на мітинг - вимагають підняти тарифи

Фото
Укрінформ
У Києві сьогодні вранці таксисти вийшли на акцію з вимогою від компаній-агрегаторів підвищити мінімальні тарифи на перевезення та зменшити розмір комісії за свої послуги.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Суспільне

Мітинг розпочався на вулиці Борщагівській. Таксисти збирались на перехресті із вулицею Вадима Гетьмана, щоб вирушити у центр столиці.

"Ми зібралися для того, щоб висловити свою думку агрегаторам, які на сьогоднішній день дуже погано себе поводять. Вони забирають у водія близько чверті його заробітку. І так як зараз дуже багато коштує газ, бензин, дизпаливо, водію майже нічого не залишається. Тому зараз ми хочемо провести цю акцію для того, щоб агрегатори до нас прислухалися і знизили свій апетит, знизили відсотки комісій, а також не набагато, але все ж підняли тариф. Тому що зараз тариф економічно невигідний для водія", - заявив таксист Валентин Голубєв.

Він додав, що 14 лютого водії не виходитимуть на роботу.

"Цей страйк по всій Україні. Багато міст зіткнулися із цією проблемою, як і у Києві, що, на жаль, пасажири не можуть замовити машину", — зауважив таксист.

Читайте також: Верещук сказала, чому з'явився рух «SaveФОП»

Як повідомив інший учасник акції Олександр Коноваленко, нині агрегатори беруть від 17% до 25% комісії від вартості замовлення. За його словами, з урахуванням вартості палива та обслуговування автомобіля у разі розміру мінімального тарифу у 45-50 грн водієві залишається лише близько 10 грн заробітку. На думку таксиста, вартість мінімального замовлення має бути близько 75 грн.

Водії планують вирушити автоколоною до офісів компаній-агрегаторів — Uber, Bolt та Uklon, щоб передати їм свої вимоги. 16 лютого вони мають намір провести круглий стіл з представниками компаній.

Фото: Суспільне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-