Першу ділянку Київської обхідної дороги збудує американська компанія за €5,3 мільярда

Першу ділянку Київської обхідної дороги збудує американська компанія за €5,3 мільярда

Укрінформ
Державне агентство автомобільних доріг України завершило третій етап відбору підрядника з будівництва першої ділянки Київської обхідної дороги. Переможцем стала американська компанія Bechtel Overseas Corporation.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі Укравтодору.

«Завершився ІІІ, фінальний етап відбору виконавця для будівництва першої ділянки КОД, котра поєднає трасу М-07 Київ – Ковель – Ягодин з М-06 Київ – Чоп. За результатами трьох етапів конкурсного відбору, переможцем стала американська компанія – Bechtel Overseas Corporation з ціновою пропозицією у 5,3 млрд грн», - йдеться в повідомленні.

У службі уточнили, що мова йде про будівництво першої 18-кілометрової ділянки майбутньої обхідної дороги від траси М-07 Київ – Ковель – Ягодин до М-06 Київ – Чоп. Це буде нова дорога І категорії з мостами, шляхопроводами, біопереходами для тварин та естакадою.

Bechtel Overseas Corporation – світовий лідер у з питань інжинірингу, закупівель та будівництва. Компанія була заснована у 1898 році та наразі є найбільшою будівельною компанією в США із проєктами у 160 країнах на семи континентах.

Читайте також: Для будівництва Київської обхідної шукають підрядника та гроші – Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, у 2020 році вперше презентували проєкт будівництва нової Київської обхідної дороги навколо столиці. Її планують реалізувати до 2025 року. Передбачається, що проєкт будівництва дороги коштуватиме 85 млрд грн та матиме протяжність 180 км.

Усього вона матиме шість ділянок та сполучить траси М-07 Київ – Ковель, М-06 Київ – Чоп, М-05 Київ – Одеса, Н-01 Київ – Знам’янка, Н-08 Бориспіль – Маріуполь, М-03 Київ – Харків та М-01 Київ – Чернігів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-