У Київводоканалі розповіли, що саме шукала прокуратура у їхньому офісі

У Київводоканалі розповіли, що саме шукала прокуратура у їхньому офісі

Укрінформ
У результаті обшуків у складських приміщеннях приватного акціонерного товариства "Акціонерна компанія "Київводоканал" докази у справі щодо заволодіння коштами підприємства знайдені не були.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє “Київводоканал”.

У товаристві наголосили, що слідчі дії, згідно з текстом ухвали про огляд, безпосередньо не стосувались господарчої діяльності "Київводоканалу".

"Розслідування ведеться щодо одного з тисяч контрагентів водоканалу, який у своїй діяльності, на думку правоохоронних органів, взаємодіє з низкою товариств з ознаками фіктивності", - підкреслили в ПрАТ.

За даними Київводоканалу, метою обшуків було виявлення фінансово-господарської документації інших товариств, які, на думку слідчих, можуть бути задіяні в протиправній схемі, їхніх печаток, документації на підтвердження походження наявного товару на складах.

Читайте також: КМДА заявляє про чергову позапланову перевірку об’єктів Київводоканалу

Так, товариство добровільно надало допуск до огляду приміщень, адже "з розумінням ставиться до завдань та процесуальних повноважень слідчого та готовий надавати інформацію, якою володіє товариство, в установленому чинним законодавством порядку".

"За результатами проведених оглядів жодних фінансово-господарських документів інших товариств, які можуть бути задіяні в протиправній схемі, їх печаток, документації на підтвердження походження наявного товару на складах, у складських приміщеннях ПрАТ "АК "Київводоканал" виявлено не було та, відповідно, вилучено не було, що відображено у протоколах оглядів", - наголосили в компанії.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 7 лютого, правоохоронці прийшли в Київводоканал з обшуками в межах кримінального провадження щодо заволодіння коштами вказаного підприємства в особливо великих розмірах.

За даними слідства, упродовж 2018-2020 років між акціонерним товариством та суб’єктом господарювання була укладена низка договорів на закупівлю обладнання для монтажу водопровідних мереж, систем опалення та кондиціонування тощо.

Встановлено, що вказане підрядне підприємство відобразило в бухгалтерській та податковій звітності фінансово-господарських операцій з групою підприємств з ознаками фіктивності, у яких нібито було закуплене обладнання для водопостачання та комплектуючі до нього, що дозволило заволодіти коштами Київводоканалу в особливо великих розмірах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-