КМДА заявляє про чергову позапланову перевірку об’єктів Київводоканалу

КМДА заявляє про чергову позапланову перевірку об’єктів Київводоканалу

Укрінформ
Державна екологічна інспекція проводить чергову позапланову перевірку об’єктів акціонерної компанії "Київводоканал".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє КМДА

На виконання доручення Прем’єр-міністра України до листа Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів Держекоінспекція проводить перевірку підприємств, що здійснюють скид стічних вод до водних об’єктів, які є джерелами водопостачання.

Чергова позапланова перевірка на Київводоканалі проводиться із 29 жовтня до 11 листопада.

З листа Міндовкілля та доручення Прем’єр-міністра вбачається, що підставою перевірки є скиди підприємствами – первинними водокористувачами забруднених зворотних (стічних) вод у поверхневі водні об’єкти протягом 2020 року. Список таких підприємств наданий Держводагентством за результатами аналізу звітів водогосподарчих підприємств за 2020 рік.

Читайте також: До Київтеплоенерго і Київводоканал прийшли з обшуками

Статтею 6 Закону України "Про основні заходи державного нагляду (контролю) у сферах господарчої діяльності" передбачено, що позапланова перевірка може бути здійснена лише з тих питань, що стали підставою для її проведення.

У Київводоканалі заявляють, що готові до співпраці та забезпечують допуск представників Держекоінспекції на територію підприємства для проведення перевірки.

“Проблема із станом водних об’єктів – всеукраїнська. Зі свого боку, Київводоканал у рамках екологічної стратегії здійснить реконструкцію водопровідних станцій із впровадженням технології очищення промивних вод”, - зазначають у товаристві.

Реконструкція Деснянської водопровідної станції планується за рахунок кредитних коштів казначейства Французької Республіки і має бути завершена до 2025 року. У рамках Інвестиційної програми за рахунок власних коштів Київводоканалу розробляється проєктно-кошторисна документація щодо реконструкції Дніпровської водопровідної станції. Реалізацію І-ї черги включено до Інвестиційної програми Товариства на 2022 рік.

Читайте також: Держекоінспекція з восьмої спроби розпочала перевірку Київводоканалу

Як повідомляв Укрінформ, комунальне підприємство "Київтеплоенерго" звернулось із проханням відтермінувати додаткову перевірку підприємства Держпродспоживслужбою на період запуску тепла в місті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-