У Києві до тероборони вже записались близько 600 резервістів

У Києві до тероборони вже записались близько 600 резервістів

Укрінформ
До лав територіальної оборони Києва записались близько 600 резервістів, а потрібно ще кілька тисяч.

Як передає Укрінформ, про це заступник голови Київської міської державної адміністрації Андрій Крищенко повідомив Суспільному.

"Приблизно до 600 резервістів, але ще багато потрібно, тому що чисельність резервістів значно збільшена з першого січня. Штат бригади у два рази збільшений. Ще кілька тисяч людей нам потрібні", — зазначив Крищенко.

За його словами, щоб забезпечити пункти постійної дислокації, за програмою захисту столиці на рік виділено 40 млн грн, а на три — 110 млн грн. У цей бюджет закладені кошти на приведення в належний стан необхідної кількості приміщень.

Як повідомляв Укрінформ, 1 січня набув чинності Закон «Про основи національного спротиву», який визначає правові та організаційні засади національного спротиву, основи його підготовки та ведення, завдання і повноваження сил безпеки та сил оборони з питань національного спротиву.

Законом визначені завдання територіальної оборони, руху опору і підготовки громадян України до національного спротиву, а також встановлено порядок організації, підготовки та ведення територіальної оборони і руху опору.

Відповідно до закону, у кожній зоні тероборони та у кожному місті, чисельність населення якого перевищує 900 тисяч жителів, мають бути створені бригади тероборони; у кожному районі територіальної оборони та у кожному адміністративному центрі області мають бути створені батальйони тероборони; у зонах територіальної оборони, чисельність населення яких перевищує 2,4 млн жителів, мають бути створені додаткові військові частини (підрозділи) тероборони.

Читайте також: В Україні створені майже 150 батальйонів тероборони

У складі Сил ТрО: 25 бригад, 150 батальйонів, 10 тисяч осіб за штатом мирного часу та 130 тис в особливий період.

Основу добровольчих формувань територіальних громад складатимуть українці, які служили в ЗСУ чи правоохоронних органах. Тих, хто не служив, зараховуватимуть після присяги. Для зарахування необхідно пройти медичний, професійний та психологічний добір, підписати контракт добровольця територіальної оборони.

27 січня у КМДА пояснили, як стати резервістом територіальної оборони столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-