Президент звільнив голів трьох райдержадміністрацій у Києві

Президент звільнив голів трьох райдержадміністрацій у Києві

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський звільнив голів Дарницької, Дніпровської та Шевченківської районних у місті Києві державних адміністрацій.

Відповідні розпорядження №10/2022-рп - №12/2022-рп опубліковані на сайті глави держави, повідомляє Укрінформ.

Згідно з документами, Ярослава Лагуту звільнено з посади голови Дарницької РДА, Ігоря Щербака - з посади глави Дніпровської РДА й Олега Гарягу - з посади керівника Шевченківської РДА.

Тимчасове виконання обов’язків голови Дарницької РДА покладено на Миколу Калашника, голови Дніпровської РДА - на Павла Бабія, голови Шевченківської РДА - на Олександра Поповцева.

Крім того, тимчасове виконання обов’язків голови Подільської РДА покладено на Сергія Коваленка.

Читайте також: Зеленський звільнив голову Хмельницької РДА

Документи, датовані 27 січня, опубліковані у п'ятницю, 28 січня.

Як повідомлялося, 26 січня представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук поінформував, що уряд схвалив звільнення трьох голів районних державних адміністрацій у Києві.

Зокрема, було погоджено звільнення Ярослава Лагути з посади голови Дарницької РДА, Ігоря Щербака - з посади голови Дніпровської РДА та Олега Гаряги - з посади голови Шевченківської РДА.

24 січня Кабінет Міністрів вніс зміни до порядку призначення та звільнення голів райдержадміністрацій Києва, скасувавши необхідність врахування пропозицій голови міської держадміністрації щодо кандидатур.

Київський міський голова Віталій Кличко вважає, що уряд, погодивши звільнення голів трьох РДА Києва без врахування його позиції, перевищив свої повноваження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-