Перший заступник голови КМДА Поворозник відмовився свідчити – прокуратура

Перший заступник голови КМДА Поворозник відмовився свідчити – прокуратура

Укрінформ
Перший заступник голови Київміськдержадміністрації Микола Поворозник відмовився свідчити у справі щодо земельної ділянки.

Про це повідомила у коментарі Укрінформу речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець.

За її словами, 25 січня після повідомлення посадовцю про підозру йому вручили повістку на допит, який був запланований на 28 січня.

“Він з’явився вчасно на допит до прокурора, проте, посилаючись на ст. 63 Конституції, відмовився надавати свідчення у кримінальному провадженні. У такому випадку Кримінальний процесуальний кодекс зобов’язує слідчого чи прокурора одразу зупинити допит, що і було зроблено”, - поінформувала Максимець.

Вона додала, що слідство у кримінальному провадженні триває.

Читайте також: Через дії Поворозника КМДА отримала 48 мільйонів збитків - прокуратура

Раніше перший заступник голови Київміськдержадміністрації Микола Поворозник повідомив у соцмережах, що взяв участь у допиті у справі облаштування скверу на ділянці біля станції метро «Сирець».

Як повідомлялося, першому заступнику голови КМДА Миколі Поворознику 25 січня вручили підозру у справі щодо позбавлення земельної ділянки апарату РНБО.

За інформацією КМДА, земельна ділянка біля станції метро «Сирець» у 2009 році була передана апарату РНБО в постійне користування для будівництва, експлуатації та обслуговування багатоквартирних житлових будинків із підземними паркінгами та об’єктами соціально-побутової інфраструктури.

У 2019 році після обстеження ділянки було встановлено, що вона не використовується за призначенням, тому міська влада припинила право постійного користування ділянкою апарату РНБО. Згодом там облаштували сквер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-