Під Радою - до 150 ФОПів, поліція частково розблокувала рух

Під Радою - до 150 ФОПів, поліція частково розблокувала рух

Фото
Укрінформ
Рух по вулиці Липській у Києві поблизу Верховної Ради, де триває акція ФОПів, наразі відновлено.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Поліція наразі прибрала автозаки, які загороджували рух по вулиці Липській. Окрім того, рух вулицями Шовковична та Грушевського наразі також не обмежено.

Ситуація під Верховною Радою, де у середу проходить акція руху «SaveФОП», спокійна. Під будівлею парламенту наразі перебуває до 150 учасників заходу.

Водночас голова ВР Руслан Стефанчук поінформував, що голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев до кінця дня, 26 січня, подасть законопроєкт, згідно з яким до 2022 року не будуть сплачувати штрафи особи, які не встановили РРО, але за умови, що вони його встановлять.

Акція ФОПів під Радою / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, 25 січня 2022 року під будівлею українського парламенту розпочалася акція руху «SaveФОП» під назвою «Влада, приймай, або йди геть!».

Читайте також: Під Радою спокійно - починають сходитись ФОПи, чергують 150 поліцейських

Мітингувальники, серед іншого, закликали депутатів ВР ухвалити законопроєкти № 5866 (про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо створення умов для розвитку фізичних осіб-підприємців та підвищення прозорості їхньої діяльності), і № 5866-1 (про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо спрощення ведення господарської діяльності, підвищення її прозорості та створення умов для розвитку малого бізнесу).

Акції підприємців тривають з минулого року. Зокрема, раніше вони вимагали надати їм можливість працювати в умовах карантину.

Рух «#SaveФОП» — український громадський рух, учасники якого виступають за зменшення фінансового навантаження на малий та середній бізнес шляхом продовження для приватних підприємців спрощеної системи оподаткування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-