Шевченківський райсуд Києва втратив доступ до низки ресурсів

Шевченківський райсуд Києва втратив доступ до низки ресурсів

Укрінформ
Шевченківський районний суд Києва залишився без доступу до автоматизованої системи документообігу та підсистеми "Електронний суд".

Як передає Укрінформ, про це Шевченківський райсуд повідомляє у Фейсбуці.  

Також немає доступу до електронної пошти суду, офіційного веб-сайту суду на порталі "Судова влада" та функціоналу автоматизованої системи документообігу суду (у частині направлення рішень до Єдиного державного реєстру судових рішень, обміну вхідною та вихідною кореспонденцією).

Призупинення доступу відбулося з незалежних від суду причин. Відновлювальні роботи тривають.

Фахівці Державної судової адміністрації України у співпраці з профільними органами влади з протидії кіберзлочинності вживають заходи, необхідні для обмеження шкоди критичним системам і збереження даних.

Читайте також: Росія планує вкидання фейків про «злив» персональних даних українців – Мінцифри

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 14 січня хакери масово атакували українські урядові сайти, зокрема вебресурси Міносвіти, Міністерства закордонних справ, Мінспортмолоді, Міненерго, Мінагрополітики, Мінветеранів, Мінекології, Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Держказначейства, а також портал "Дія".

Загалом кібернападу зазнали 70 сайтів центральних та місцевих органи виконавчої влади. Частина з них працює, інша - примусово призупинена з метою недопущення поширення атаки на інші державні ресурси та локалізації технічної проблеми. 

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив, що серед причин кібернападу на Україну - отримання доступу до адмінправ компанії, яка адмініструє атаковані державні сайти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-