За неприбраний сніг у Києві минулої доби  склали майже 130 протоколів

За неприбраний сніг у Києві минулої доби склали майже 130 протоколів

Укрінформ
Інспектори благоустрою за минулу добу внесли майже 700 приписів та склали близько 130 протоколів щодо якості прибирання снігу в Києві.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє КМДА.

За словами директора Департаменту міського благоустрою Тимура Ткаченка, з початком снігопаду в столиці інспекція благоустрою посилено моніторить вулиці щодо якості снігоприбирання. Лише за одну добу вони внесли майже 700 приписів та склали близько 130 адміністративних протоколів за порушення в частині прибирання снігу.

“Правила благоустрою Києва чітко регламентують, що керівники підприємств, установ і організацій, як приватної, так і комунальної власності, несуть персональну відповідальність за розчищення прилеглої території від снігу. Більшість ставляться із розумінням і виконують цю роботу. На жаль, є й такі, що спілкуються з інспектором благоустрою у доволі грубій формі, не сприймають вимогу розчистити сніг. Тоді інспектор вимушений скласти адміністративний протокол, який передбачає штраф до 1700 грн”, - розповів Ткаченко.

Він звернувся до балансоутримувачів із проханням своєчасно звільняти тротуари, входи до будівель від снігу, дахи від накрижень бурульок, посипати протиожеледними засобами, при потребі огороджувати окремі ділянки сигнальною стрічкою.

“Місто має бути безпечним, наскільки це можливо за таких складних погодних умов. Прошу відповідальних про це не забувати. Водіям варто по змозі залишити автівки та скористатися громадським транспортом, а пішоходам - обережно пересуватись містом, аби уникнути падіння та травм. Якщо бачите непочищені від снігу чи криги ділянки, просимо оперативно повідомляти до Контактного центру 15-51”, – зазначив Ткаченко.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Укргідрометцентру, до 12 січня у столиці утримуватиметься ожеледиця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-