У Києві акція «Скажи Путіну Ні» зібрала сотні людей

У Києві акція «Скажи Путіну Ні» зібрала сотні людей

Фото, відео
Укрінформ
У Києві на Михайлівській площі відбулася акція «Скажи Путіну Ні».

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, участь в акції у неділю, 9 січня, взяли кількасот людей.

До акції долучилися голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, голова правління Кримськотатарського ресурсного центру Іскандер Барієв, громадський діяч Йосип Зісельс, активіст Володимир Балух, представники руху “Вільний Ідель-Урал”, ветерани АТО, українські, казахстанські, азербайджанські активісти.

Акція «Скажи Путіну Ні» у Києві / Фото: Олена Худякова, Наталія Молчанова, Укрінформ

Її організували напередодні міжнародних перемовин з Росією щодо ситуації навколо України.

"В умовах високого рівня загрози, що нависає над Україною, в умовах окупації Росією Казахстану, що відбувається на наших очах, ми, Меджліс кримськотатарського народу, серед іншого виділяємо три важливіших напрямки: забезпечення абсолютної суб'єктності Української держави у всіх процесах, що відбуваються по відношенню до України. Жодні перемовини, жодні рішення без рівноцінної участі України не мають і не можуть бути. Друге - абсолютні чіткі, зрозумілі для всього міжнародного співтовариства мета і завдання цих переговорів. Ми, українці, маємо чітко визначити єдину мету і єдине завдання - це відновлення територіальної цілісності Української держави включно з Кримом та акваторіями Чорного та Азовського морів. І третє - максимальна мобілізація українського суспільства, української влади спільно з міжнародними партнерами", - наголосив на акції Чубаров.

Як підкреслили організатори акції, її мета - привернути увагу до дій Росії в Україні, Казахстані та закликати світову спільноту зберегти світовий порядок.

“Мета Путіна — відновити Радянський Союз, мета Путіна — знищити світові альянси, мета Путіна — занурити світ у хаос. Наше завдання — зупинити це, не допустити цього, наше завдання - сказати Путіну “ні”. Путін проводить геноцид кримських татар, Путін розпочав війни по всьому периметру колишнього Радянського союзу. Сьогодні ми бачимо вторгнення російських військ у Казахстан, ми бачили війни проти Грузії, триває війна в Україні, яку розпочав Путін», - заявили організатори акції та нагадали, що 10 січня відбудуться переговори США та Росії, потім переговори НАТО та Росії.

У зв’язку з цим учасники акції закликали лідерів демократичних держав сказати Путіну “ні” і не піддаватися на ультиматуми Путіна. «Ми закликаємо лідерів світу допомогти Україні та іншим народам захиститися від російської агресії... Ми закликаємо народи світу вимагати у своїх лідерів, лідерів своїх держав зберегти світовий порядок, зберегти силу права, а не право сили ”, - наголосили вони.

За словами організаторів, акції мають відбутися у 20 містах України, а також за кордоном, зокрема в Сполучених Штатах Америки.

Під час акції було розгорнуто державний прапор України, також активісти створили великий банер з написом SayNOtoPutin, який наприкінці акції віднесли до будівлі Міністерства закордонних справ.

Як повідомлялося, Росія продовжує накопичувати військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та навколо її кордонів. Ці військові приготування Кремль намагається використати для прямого шантажу США і НАТО, яким висуває ультиматум із вимогою гарантувати непоширення НАТО на Схід та відмову країн Альянсу, включаючи США, від власної політики безпеки. У разі відмови Заходу пристати на такі російські «пропозиції», кремлівська влада публічно погрожує застосувати заходи «військового та військово-технічного характеру».

Наступного тижня у Європі відбудеться кілька переговорів за участю Росії. Зокрема, на понеділок, 10 січня, у Женеві між США і Росією заплановані консультації щодо гарантій безпеки. 12 січня у Брюсселі відбудеться засідання Ради Росія — НАТО. На 13 січня заплановано зустріч у Відні в рамках ОБСЄ.

Фото: Олена Худякова, Наталія Молчанова, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-