Коп і медик у Києві «наварили» ₴1 мільйон на фальшивих COVID-сертифікатах - ДБР

Коп і медик у Києві «наварили» ₴1 мільйон на фальшивих COVID-сертифікатах - ДБР

Фото, відео
Укрінформ
У Києві поліцейський і працівниця медичного закладу організували схему продажу фальшивих міжнародних COVID-сертифікатів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

"Працівники територіального управління ДБР Києва за сприяння внутрішньої безпеки Нацполіції повідомили про підозру поліцейському та працівниці медичного закладу, які за гроші видавали сертифікати про вакцинацію проти COVID-19", - ідеться в повідомленні.

За даними слідства, поліцейський підшукував громадян, яким були необхідні свідоцтва про вакцинацію без проведення щеплення. Далі чоловік приводив їх до медичної працівниці, яка вносила неправдиві дані про вакцинацію до електронної медичної бази Helsi та видавала сертифікати.

За свої послуги ділки брали від 4 до 5 тис. грн - залежно від марки вакцини, якою нібито робили "щеплення". За попередньою інформацією, зловмисники заробили щонайменше 1 млн грн.

Під час обшуків за місцем роботи та проживання підозрюваних правоохоронці вилучили вже виготовлені COVID-сертифікати більш як 200 осіб, а також списки громадян, які раніше зверталися по підроблені свідоцтва про вакцинацію.

Фігурантам оголосили підозри у несанкціонованій зміні інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах, та підкупі (ч. 3 ст. 362, ч. 4 ст. 354 Кримінального кодексу). Їм загрожує позбавлення волі до 6 років. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Як повідомляв Укрінформ, у Донецькій області поліцейські викрили дві групи медиків, які підробляли COVID-сертифікати із внесенням інформації до електронної системи охорони здоров’я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-