У Києві судитимуть чоловіка, який погрожував вибухом на параді до Дня Незалежності

У Києві судитимуть чоловіка, який погрожував вибухом на параді до Дня Незалежності

Укрінформ
У Києві судитимуть чоловіка, який погрожував вибухом на параді до Дня Незалежності України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

До поліції Києва 22 серпня цього року надійшло повідомлення про те, що невідомий чоловік зателефонував на гарячу лінію комунальної установи та заявив, що у його квартирі, яка розташована у будинку на вулиці Петра Запорожця, знаходиться зброя та вибухівка. Крім цього, він сказав, що планує вибух на параді до Дня Незалежності України. За адресою проживання зловмисника негайно прибули слідчо-оперативна група, вибухотехніки, кінологи, рятувальники, спецпризначенці та «швидка».

У результаті перевірки жодних небезпечних предметів чи речовин у квартирі виявлено не було, а чоловіка правоохоронці затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Зловмисником виявився киянин, 1988 року народження, який перебував напідпитку та пояснив свій вчинок тим, що хотів привернути до себе увагу.

Слідчі за погодженням із Дніпровською окружною прокуратурою повідомили правопорушнику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України - завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності. Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За результатами судово-психіатричної експертизи підозрюваного визнано осудним.

Досудове розслідування завершено. Слідчі скерували до суду обвинувальний акт із матеріалами кримінального провадження для розгляду справи по суті. Фігуранту загрожує до шести років в’язниці.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні у Кривому Розі суд оголосив вирок 59-річному чоловіку, який 15 лютого повідомив про «замінування» будинку, де проживають батьки Президента Володимира Зеленського. Суд призначив йому покарання - позбавлення волі строком на 4 роки, але на підставі ст. 75 Кримінального кодексу України звільнив засудженого від відбування покарання з випробувальним терміном у 2 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-