Штаби оборони: у Києві планують створити дієву систему спротиву

Штаби оборони: у Києві планують створити дієву систему спротиву

Фото
Укрінформ
Влада і громадський сектор повинні спільно будувати систему національного спротиву та об'єднати зусилля для створення тероборони.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив заступник директора департаменту муніципальної безпеки КМДА Михайло Щербина під час Всеукраїнського з'їзду штабів оборони, який відбувся в Києві.

"Я вважаю, що побудувати реальний рух національного спротиву і побудувати територіальну оборону можливо, лише об'єднавши три складові: Збройні сили України, місцеві органи виконавчої влади, які повинні надавати допомогу, тому що Збройні сили не мають таких коштів, щоб підтримувати територіальну оборону, і третє -— це якраз громадські організації та об'єднання", — зазначив Щербина.

Він повідомив, що в Києві на виконання урядової постанови понад рік тому був створений Департамент муніципальної безпеки, який працює за трьома напрямками: цивільний захист, взаємодія з правоохоронними органами та тероборона.

У січні планується створити відділ організації підготовки територіальної оборони. У Києві бригада тероборони налічуватиме 4 тис. осіб, тож наразі Щербина закликав всі громадські організації долучитись до лав тероборони Києва.

"У нас в кожному районі буде свій окремий батальйон. Сьогодні у нас 6 батальйонів, десь з початку дії закону ("Про основи національного спротиву" — ред.) буде 10. І ми знаємо своє завдання: збільшення військ (тероборони — ред.) до 4 тис. Якщо бригада буде повністю укомплектована резервістами, то готовність бригади (до виконання завдань — ред.) становитиме 24 години", — заявив Щербина.

Він також розповів, яку роботу проводить столична влада для розвитку тероборони: "Що робить Київ для підтримки територіальної оборони? В цьому році ми забезпечили безкоштовний проїзд. Якщо раніше люди їздили за свій рахунок, то зараз ми виділяємо на кожні стрільби транспорт КМДА. З наступного року набуває чинності програма фінансування територіальної оборони на три роки. Поки що ми заклали 110 млн грн, але сподіваюсь, суму буде збільшено. Також ми починаємо допомагати бригаді з пошуку приміщень".

Всеукраїнський з`їзд штабів оборони / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Згадані приміщення, що належать до комунальної власності, будуть використовуватись теробороною для проведення занять. Також триває рекламна кампанія щодо вступу до тероборони міста Києва, в рамках якої підготовлено чотири відеоролики та плакати, які незабаром будуть розміщені в метро та наземному транспорті.

Під час Всеукраїнського з'їзду штабів оборони Щербина закликав всіх учасників об'єднати зусилля для створення реального національного спротиву, аби російські війська, крім ЗСУ, в містах та містечках зустрічали озброєні підготовлені люди, готові до захисту своєї Батьківщини.

Як повідомляв Укрінформ, 16 липня Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому президентський законопроєкт №5557 "Про основи національного спротиву", за який проголосувало 313 народних депутатів. Закон набуде чинності з 1 січня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-