Київпастрансу і столичному метро виділять пів мільярда дотації

Київпастрансу і столичному метро виділять пів мільярда дотації

Укрінформ
Київська міськрада виділить додаткові кошти комунальним підприємствам "Київпастранс" та "Київметрополітен" - 500 мільйонів гривень, як дотацію на тариф на проїзд в комунальному транспорті.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив під час засідання Київради у четвер.

"Кошти також повинні отримати транспортні підприємства міста "Київпастранс" і "Київметрополітен" - 500 мільйонів гривень, як дотацію на проїзд в комунальному транспорті", - сказав Кличко.

Мер зазначив, що відповідне рішення Київрада розгляне на наступному засіданні - 7 грудня.

Також на наступному засіданні Київрада розгляне як невідкладний проєкт рішення про зміни до Програми соціально-економічного розвитку та бюджету міста на 2021 рік.

"Ідеться про наповнення статутного капіталу Київтеплоенерго. Згідно з нашим рішенням, задля непідняття тарифів на опалення і гарячу воду для киян ми з вами виділили загалом 2 мільярди гривень. 400 мільйонів перерахували попередніми рішеннями. Тепер йдеться про 1,6 мільярда", - пояснив він.

Раніше влада Києва заявляла, що планує з 1 січня 2022 року підвищити тарифи на проїзд у громадському транспорті. Передбачалося, що одна поїздка у комунальному транспорті (метрополітені, трамваї, тролейбусі, автобусі) коштуватиме 20 грн у разі придбання разового квитка. У разі оплати проїзду з використанням «картки киянина» вартість поїздки становитиме 12 грн.

Згодом Київський міський голова Віталій Кличко заявив, що у Києві питання про перегляд тарифів на проїзд не розглядатиметься до кінця опалювального сезону.

Також Кличко заявив, що питання перегляду тарифів на проїзд у громадському транспорті Києва винесене поки що тільки на обговорення.

Фото: Офіційний портал Києва

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-