Акції 1 грудня у Києві: Монастирський звернувся до українців

Акції 1 грудня у Києві: Монастирський звернувся до українців

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський закликав учасників масових акцій, які відбудуться у Києві 1 грудня, дотримуватися правопорядку.

Як передає Укрінформ, про це МВС повідомляє у Фейсбуці.  

«Звертаюсь до тих, хто збирається взяти участь у масових акціях першого грудня. Я учасник обох Майданів, для мене право на волевиявлення, свободу мирного зібрання та дотримання прав і свобод громадян мають високу цінність. У Нацполіції та Нацгвардії також є люди, які пройшли Майдани, а ще більше – учасників бойових дій на сході нашої країни», - повідомив очільник МВС.

Монастирський підкреслив, що кожен поліцейський та гвардієць, який буде охороняти публічну безпеку, з повагою ставиться до волевиявлення громадської позиції. «Вони так само очікують поваги до себе, як до захисників громадського порядку. Та зроблять все можливе, щоб не допустити провокацій», - додав Монастирський.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві 1 грудня у зв'язку з проведенням масових заходів можливе обмеження руху транспорту

Раніше перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко заявив, що 1 грудня готуються "підвезення" людей до парламенту для блокування проходів, а в регіонах людях пропонують по тисячі гривень на день для участі в держперевороті.

26 листопада Президент Володимир Зеленський заявив, що в українських спецслужб є інформація про підготовку на 1-2 грудня за спроби державного перевороту в Україні. За його словами, представники Росії та України обговорюють участь бізнесмена Ріната Ахметова в цьому.

Служба безпеки України розслідує підготовку окремими громадянами України дій з метою захоплення державної влади.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-