Фонтан-книга, сцена і фотозона: сквер Шолом-Алейхема перетворять на літературний простір

Фонтан-книга, сцена і фотозона: сквер Шолом-Алейхема перетворять на літературний простір

Фото
Укрінформ
У Печерському районі по вул. Рогнідинській, 3 сквер Шолом-Алейхема перетворять на унікальний літературний простір.

Як повідомляє пресслужба Київради, реалізацією проєкту покладено на КО «Київзеленбуд», передає Укрінформ.

За словами генерального директора КО «Київзеленбуд» Олексія Короля, цьогоріч Київська міська рада надала зеленій зоні статус скверу, кияни називають зелену зону іменем «Шолом-Алейхема», адже на вході до нього встановлено пам’ятник відомому письменнику.

«У новоствореному сквері планується спорудити імпровізовану сцену аби кияни мали змогу організовувати театральні вечори та інші мистецькі заходи. Оскільки Шолом-Алейхем був творчою та грамотною людиною, ми заклали в концепт просвіту та книгу як її інструмент. У сквері передбачено створити фотозони, спортивні та дитячі майданчики, встановити лави, у яких основним елементом буде книга. А також заплановано збудувати великий фонтан у формі книги, водні потоки створюватимуть ілюзію перегортання сторінок», – зазначив Король.

Генеральний директор КО «Київзеленбуд» наголосив, що у сквері також проведуть роботи з озеленення та встановлять вуличне освітлення, зелена зона має стати сучасним тематичним простором для дозвілля.

«Наразі архітекторами вже напрацьовано ідеї до концепції. Кожен сквер має бути особливим та унікальним. У сквері Шолом-Алейхема також заплановано встановити світильники під старовину аби створити атмосферу старого Києва», – розповів Король.

Генеральний директор КО «Київзеленбуд» додав, що у наступному році заплановано реалізувати проєкт унікального скверу, концепцію буде детально обговорено з місцевими жителями Печерського району.

Шолом-Алейхем (Рабинович Соломон Наумович) – єврейський письменник, драматург, один з основоположників сучасної художньої літератури мовою їдиш. Життя митця було тісно пов'язане з Україною.

Фото: kmr.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-