У Києві в базі служби зайнятості – майже 6 тисяч вакансій для людей з інвалідністю

У Києві в базі служби зайнятості – майже 6 тисяч вакансій для людей з інвалідністю

Укрінформ
Київський міський центр зайнятості пропонує людям з інвалідністю комплекс послуг з професійної реабілітації.

Про це Укрінформ повідомили у пресслужбі КМЦЗ.

"Столична служба зайнятості вносить свій вклад у професійну реабілітацію громадян з обмеженими фізичними можливостями, інтеграцію їх до активного суспільного життя", - зазначили у службі зайнятості.

З початку 2021 року на обліку в Київському міському центрі зайнятості перебували 2 132 особи з інвалідністю. Із низ 313 за сприяння служби зайнятості було забезпечено роботою, 24 проходили професійне навчання.

Найчастіше громадяни з інвалідністю працевлаштовувались торговельними представниками, адміністраторами, бухгалтерами, фахівцями із розроблення та тестування програмного забезпечення, менеджерами-управителями із збуту, інспекторами з кадрів, вчителями початкових класів, художниками-оформлювачами, архіваріусами, комірниками.

Особам з інвалідністю було надано понад 4,4 тисячі профорієнтаційних послуг. Крім цього, 1966 громадян з обмеженими можливостями отримували допомогу з безробіття, середній розмір якої склав майже 4 тис. грн.

«При реєстрації в службі зайнятості особи з інвалідністю подають додатково до пакету обов’язкових документів (паспорт, трудову книжку, довідку про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків, документ про освіту) ще копію довідки до акта огляду медико-соціальною експертною комісією. Відповідно, кар’єрний радник враховує висновки та рекомендації лікарів при пошуку роботи», - зауважила начальник відділу організації сприяння працевлаштування КМЦЗ Тетяна Говорун.

Загалом, за даними КМЦЗ, роботодавці подали до служби зайнятості інформацію про 5950 робочих місць, на які можуть бути працевлаштовані особи з інвалідністю.

При цьому у центрі зайнятості вважають, що основною проблемою працевлаштування осіб з інвалідністю є невідповідність вакансій професійно-кваліфікаційному рівню безробітних з інвалідністю. Здебільшого пропонуються робочі місця низької кваліфікації, з невисокою заробітною платою, в той час як серед зареєстрованих безробітних переважають професійні фахівці.

«Працевлаштування осіб, які внаслідок травм або хвороб частково втратили свою працездатність, перебуває в нас на особливому контролі. Фахівці служби зайнятості докладають зусилля для трудової і професійної реабілітації людей з інвалідністю, навчають та максимально сприяють їх комунікації з роботодавцями. Водночас працюємо не лише з безробітними, а й з роботодавцями, проводимо з ними семінари, на яких роз’яснюємо вимоги законодавства, зокрема, про 4-відсотковий норматив робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю», - наголосив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

Як повідомлялося, 3 грудня відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-