Апеляційний суд підтвердив виправдувальний вирок догхантеру Святогору

Апеляційний суд підтвердив виправдувальний вирок догхантеру Святогору

Укрінформ
Київський апеляційний суд залишив без змін рішення Шевченківського райсуду, який виправдав догхантера Олексія Святогора.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури.

“Сьогодні Київський апеляційний суд залишив чинним рішення Шевченківського районного суду”, - сказали у відомстві.

Там додали, що 29 листопада суд оголосив тільки резолютивну частину, тому підстави для ухвалення такого рішення поки що невідомі.

Прокуратура направила до Київського апеляційного суду скаргу на рішення Шевченківського райсуду столиці 16 лютого.

Як повідомляв Укрінформ, Святогора обвинувачували за ч.2, ч.3, ст. 300 ККУ (ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію).

18 січня 2021 року Шевченківський районний суд встановив, що Олексій Святогор, окрім безпосередньої участі у теле- та радіопередачах, у яких мали місце його висловлювання щодо фізичного знищення бездомних тварин, будь-яких дій, пов’язаних із виготовленням відеопродукції згаданих передач, не вчиняв.

8 червня 2018 року столична поліція затримала Святогора. Він відомий як жорстокий вбивця бродячих тварин, на його рахунку понад 500 вбивств. Однак догхантер був затриманий не за розправу над тваринами, а за поширення інформації про свою діяльність.

11 червня 2018 року Шевченківський райсуд обрав Святогору запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави строком до 7 липня включно.

Наприкінці червня 2018 року Апеляційний суд міста Києва змінив Святогору запобіжний захід з тримання під вартою на домашній арешт.

17 серпня 2018 року справу щодо Святогора направили до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-