Будівництво Президентського університету «не зачепить» зелену зону на ВДНГ – Міносвіти

Будівництво Президентського університету «не зачепить» зелену зону на ВДНГ – Міносвіти

Укрінформ
Будівництво Президентського університету на території Експоцентру України не торкнеться зеленої зони. 

Про це на зустрічі з журналістами у четвер розповів заступник міністра освіти та науки Ігор Гарбарук, презентуючи концепцію Президентського університету, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Створення інфраструктури університету відбуватиметься шляхом реконструкції діючих корпусів, павільйонів Експоцентру України. Вона 100% не буде торкатися лісу. Все це фейки, коли говорять про те, що якісь дерева вирізатимуть. Єдине, що там буде зніматися, це асфальтовані майданчики, недобудовані фундаменти, чагарники . Проєктом додатково передбачено озеленення", - сказав Гарбарук.

Він також зауважив, що в проєкті передбачено спорудження підземного паркінгу, який обслуговуватиме, окрім працівників та студентів університету, відвідувачів Експоцентру.

Гарбарук нагадав, що запуск освітнього процесу в університеті планується з 1 жовтня 2023 року. За його словами, ця дата є незмінною, і весь процес створення університету прорахований саме під цю дату.

Заступник міністра зауважив, що при визначенні місця для будівництва університету розглядалося кілька майданчиків. Локація Експоцентру України була обрана з декількох причин. "Вже готова повністю інфраструктура, поряд метро, дороги, мережі, поряд аеропорт Жуляни (міжнародний аеропорт "Київ" ім. Сікорського - ред.). Крім цього, поруч кілька університетів. Інфраструктурно це було правильно і логічно", - сказав Гарбарук.

Також, за його словами, створення освітнього закладу саме на цій території є продовженням стратегії розвитку території Експоцентру, яка була затверджена ще кілька років тому і передбачала збалансований мультифункціональний розвиток - "освітні, спортивні кластери". "Ці кластери будуть працювати цілий рік, інтеграція університетської складової логічна і була запланована", - зазначив заступник міністра.

Він додав, що на території університету планується 23 лабораторії, більше 40 лабораторних модулів. "Ці лабораторії матимуть спеціальні умови, сертифікацію, матимуть змогу працювати в закритих майданчиках. Ключове в цих лабораторіях - вони будуть кросфункціональними. У нас є 6 основних напрямків, всі ці лабораторії будуть відкритими , колективними, у них буде повна кооперація з іншими університетами", - підкреслив Гарбарук.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у травні цього року під час форуму "Україна 30. Освіта і наука" підписав Указ про створення Президентського університету майбутнього. Заклад має стати інноваційним освітнім простором для підготовки фахівців з новітніх технологій.

16 червня Кабінет Міністрів схвалив концепцію реалізації проєкту «Президентський університет».

У ній передбачено, що цей проєкт має започаткувати зразкову модель інноваційного освітньо-наукового хабу шляхом створення сучасного закладу завдяки концентрації найкращих матеріальних і людських ресурсів країни.

Очікується, що новий університет готуватиме фахівців за такими освітніми напрямами: інформаційні технології, кібербезпека, нанотехнології, космічні технології, біотехнології та наука про здоров'я, енергетика, глобалізація та міжнародні комунікації.

Згідно з концепцією, університет здійснюватиме підготовку за рівнями бакалавр, магістр, MBA, MBI, доктор філософії.

Університет планують побудувати до вересня 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-