У Києві презентували макет пішохідно-велосипедного моста зі шрифтом Брайля

У Києві презентували макет пішохідно-велосипедного моста зі шрифтом Брайля

Фото
Укрінформ
У Києві в парку «Володимирська гірка» відкрили мінімакет мостового пішохідно-велосипедного переходу зі шрифтом Брайля.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми минулого року відкрили біля Софії Київської перший макет, це була мінікопія Софійського собору. Але тоді це були меценатські кошти, це був пробний такий проєкт. Ніколи ми в Києві не робили таких моделей Брайля, бо специфіка в тексті, набитті, фахівцях, які це роблять, і взагалі в самому макеті, щоб зробити його зрозумілим. Є нюанси навіть щодо дотику, ми вимушені прикривати деякі частини, тому що коли є дотик до об'єкта, людина з вадами зору просто може отримати певну травму", - зазначила заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда.

У Києві презентували макет мостового пішохідно-велосипедного переходу зі шрифтом Брайля / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

За її словами, у планах до кінця року відкрити ще один такий об'єкт біля Київської міської адміністрації. Вона підкреслила, що у Києві й надалі планується робити такі мінімакети основних туристичних місць, які пов'язані з історією Києва.

На пам’ятці встановлені рельєфні тактильні таблички з українським та англійським шрифтом Брайля, що робить її доступною для ознайомлення людям із порушеннями зору.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у парку «Володимирська гірка» відкрили 3D-мініатюру фонтану Архистратига Михаїла з рельєфними тактильними табличками для людей із порушеннями зору.

Минулого року у столиці на Володимирській гірці відкрили новий фонтан зі скульптурою Архистратига Михаїла, який вважається покровителем Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-