У Києві влаштували автопробіг на підтримку Саакашвілі

У Києві влаштували автопробіг на підтримку Саакашвілі

Фото
Укрінформ
У Києві відбувається автопробіг на підтримку експрезидента Грузії Міхеіла Саакашвілі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у заході беруть участь кількадесят автомобілістів, транспортні засоби яких декоровані прапорами України та Грузії, а також плакатами з портретами Саакашвілі та написами: “Ukraine must fight for Misha”, “Free Saakashvilli”.

Учасники автопробігу стартували біля посольства Грузії. Зараз вони проїжджають центральними вулицями Києва і скандують: “Свободу Саакашвілі”. Рух координують правоохоронці.

Серед задекларованих організаторами акції вимог - забезпечити дотримання прав Саакашвілі на медичний захист; унеможливити застосування щодо нього фізичного насилля; допустити до нього делегацію українських лікарів, а також забезпечити безперешкодне спілкування Саакашвілі з адвокатами та рідними.

Як повідомляв Укрінформ, 1 жовтня 2021 року Міхеіла Саакашвілі затримали у Грузії, де проти нього порушено декілька кримінальних справ.

Наступної доби стало відомо, що Саакашвілі оголосив голодування.

8 листопада його переведено до лікарні в'язниці №18 у Глданському районі Тбілісі із в'язниці у Руставі. У переданому адвокатам листі політик повідомив, що під час переведення його “тягнули по землі, смикали за волосся та кілька разів ударили по шиї”.

18 листопада, на 49-ий день голодування, Саакашвілі знепритомнів, після чого його перевели до реанімації.

Пізніше експрезидента Грузії перевезли до військового шпиталю в місто Горі, оскільки його самопочуття погіршилось. Там Саакашвілі припинив голодування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-