У Києві в мечеті Ар-Рахма запрацює центр вакцинації

У Києві в мечеті Ар-Рахма запрацює центр вакцинації

Укрінформ
У вівторок, 23 листопада, в київській мечеті Ар-Рахма відкриють центр масової вакцинації населення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МОЗ.

"23 листопада 2021 року об 11:00 відбудеться відкриття центру вакцинації населення проти COVID-19 в мечеті Ар-Рахма в місті Києві за адресою вул. Лук'янівська, 46... Центр працюватиме щодня з 9 до 16 години. Вакцинуватися тут зможуть усі охочі віком від 18 років, а також підлітки віком 12+ за наявності в них усіх рутинних щеплень згідно з календарем профілактичних щеплень", - йдеться у повідомленні.

У МОЗ наголошують, що вакцинацію від COVID-19 в Україні підтримують представники різних конфесій. Власним прикладом долучитися до вакцинації вірян вже закликали верховний архієпископ Києво-Галицький, глава Української Греко-Католицької Церкви (УГКЦ) Святослав, архімандрит Михайлівського Золотоверхого монастиря (Православна Церква України) Лаврентій.

Зробити щеплення від коронавірусної хвороби вірянам радять Предстоятель Православної Церкви України Блаженніший Митрополит Епіфаній, головний рабин міста Києва Йонатан Бін’ямін Маркович, голова Ради федерації єврейських громад в Україні Рабин Маєр Цві Стамблер та інші релігійні лідери.

7 листопада 2021 року в Києві відкрили центр вакцинації в Патріаршому соборі Воскресіння Христового Української греко-католицької церкви.

У міністерстві також нагадали, що зараз в Україні працюють понад 450 центрів вакцинації населення проти COVID-19. Їх відкривають на стадіонах, спортивних, освітніх та культурних майданчиках, у торговельних центрах, а також у релігійних установах.

Також пройти вакцинацію можна у більш як 3 000 пунктів щеплень та у понад 450 центрах вакцинації. Організовані колективи та громадян, які не можуть самостійно пересуватися, вакцинують більш ніж 1 000 мобільних бригад.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Міністерства охорони здоров'я понад 40% українців отримали принаймні одне щеплення проти COVID-19, повністю вакциновано 31,5% дорослого населення.

Фото: Олексій Нестеренко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-