Поліція спростовує, що екскерівник роти «Беркута» вчора командував правоохоронцями під ОП

Поліція спростовує, що екскерівник роти «Беркута» вчора командував правоохоронцями під ОП

Документ
Укрінформ
У столичній поліції заявили, що колишній командир роти «Беркут» не керував спецпризначенцями на акції біля Офісу Президента у неділю. За даними відомства, цього чоловіка звільнили ще два місяці тому.

Про це йдеться у повідомленні на Фейсбук-сторінці поліції Києва, передає Укрінформ.

У відомстві зазначили, що у неділю у ЗМІ з’явилася недостовірна інформація, що нібито під час мирних акцій 21 листопада 2021 року підрозділами поліції із забезпечення публічної безпеки та порядку керував екскомандир роти «Беркуту», якому на початку листопада цього року було повідомлено про підозру за перевищення службових повноважень під час розгону мітингувальників на Майдані у листопаді 2013 року.

«Екскерівника роти «Беркуту» звільнили з поліції понад 2 місяці тому. Наказ про звільнення виданий 15 вересня 2021 року за підписом начальника поліції Києва Івана Вигівського», - зазначили поліцейські.

У відомстві також звернули увагу на те, що цього чоловіка було звільнено із поліції 16 вересня 2021 року.

«Відповідно до цього, під час вчорашніх заходів він не був присутній серед правоохоронців, які забезпечили правопорядок і мирне проведення акції», - уточнюється у повідомленні.

У столичній поліції також виклали скрін цього наказу Виговського, у якому зазначається, що цього чоловіка звати Руслан Цикалюк, і що його було звільнено зі служби у поліції згідно з пунктом 7 (за власним бажанням) частини 1 статті 77 відповідно до Закону «Про Національну поліцію».

Раніше ЗМІ поінформували з посиланням на пост у Фейсбуці журналістки Тетяни Безрук, що командир полку поліції особливого призначення Руслан Цикалюк, який під час Революції Гідності був командиром полку автотранспортної роти «Беркута», нібито досі керує правоохоронцями під час акцій протесту.

Але пізніше цей пост Безрук у Фейсбуці став недоступним, і деякі ЗМІ видалили новину, зроблену з її слів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-