ВДНГ у Києві оголосили пам'яткою національного значення

ВДНГ у Києві оголосили пам'яткою національного значення

Укрінформ
Кабінет Міністрів присвоїв Національному виставковому центру «Експоцентр України» категорію пам'ятки національного значення.

Відповідна постанова оприлюднена на Урядовому порталі, повідомляє Укрінформ.

«Змінити категорію пам’яток місцевого значення «Комплекс Національного виставкового центру «Експоцентр України», «Вхід головний» та «Павільйон головний» по просп. Глушкова, 1, у м. Києві на категорію національного значення та присвоїти пам’яткам охоронні номери 260109, 260109/1 та 260109/2 відповідно», - йдеться у документі.

ВДНГ розпочала роботу 6 липня 1958 року. Її територія становить 286 г, де розташовано 180 будівель і споруд, 19 з яких мають статус історико-культурних пам'ятників України.

ВДНГ поступово перетворюється на культурно-інноваційний центр. Зокрема, тут уперше в Україні було створено сезонний розважальний парк «Зимова країна на ВДНГ» із величезною ковзанкою, гірками, центральним офісом Діда Мороза, маршрутами для прогулянок верхи, парком крижаних скульптур, святковими ярмарками.

На ВДНГ відбувається наймасштабніший в країні музичний фестиваль Atlas Weekend, а до 19-го павільйону з благодійними івентами переїхав «Кураж Базар».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-