Допомога з часткового безробіття зберегла тисячі робочих місць — центр зайнятості

Допомога з часткового безробіття зберегла тисячі робочих місць — центр зайнятості

Укрінформ
Однією з форм фінансової підтримки роботодавців є виплата допомоги з часткового безробіття працівникам підприємств внаслідок вимушеного скорочення робочого часу.

Про це Укрінформу повідомили у Київському міському центрі зайнятості (КМЦЗ).

“Особливо відчутною ця допомога виявилась під час пандемії. Завдяки їй вдалося зберегти тисячі робочих місць. З початку 2021 року було виплачено 5,8 млн грн допомоги на майже 1,5 тисячі працівників за статтею 47 Закону України «Про зайнятість населення»”, - йдеться у повідомленні.

Крім того, 35,1 млн грн допомоги з часткового безробіття на період дії карантину було профінансовано 658 ФОП та 188 підприємствам (2713 працівників) за статтею 47.1 Закону «Про зайнятість населення».

У КМЦЗ запевнили, що оперативно підберуть для роботодавців фахівців потрібної кваліфікації. Існують різні напрямки співпраці служби зайнятості з роботодавцями, серед яких - підбір фахівців потрібної кваліфікації на замовлення роботодавців та фінансова підтримка підприємств.

Зокрема, роботодавцям, які створюють нові робочі місця та працевлаштовують на них безробітних за направленням центру зайнятості, надається компенсація суми витраченого ЄСВ. Крім того, роботодавці отримують компенсацію заробітної плати за працевлаштування безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб.

«Роботодавці, як учасники соціального діалогу, завжди були і залишаються незмінними головними клієнтами служби зайнятості, які зберігають існуючі робочі місця та створюють нові перспективні, такі необхідні в умовах сучасного розвитку економіки», - наголосив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

На замовлення роботодавців фахівці столичної служби зайнятості підбирають працівників на засадах рекрутингу. У 2021 році в такий спосіб укомплектували 1261 вакансію.

Загалом з початку року 13,9 тис. роботодавців поінформували Київський міський центр зайнятості про наявність 48,6 тис. вакансій. Кадрові замовлення понад третини роботодавців були укомплектовані службою зайнятості. Для задоволення кадрових проблем роботодавців та оперативного вирішення питання працевлаштування безробітних інформація про вакансії розміщується в інформаційних терміналах, а також у ЗМІ.

КМЦЗ проводить професійне навчання безробітних на замовлення роботодавців під конкретні робочі місця. У 2021 році 642 безробітних пройшли професійне навчання.

Фахівці служби допомагають роботодавцям в оперативному підборі кадрів через проведення ярмарків вакансій та презентацій роботодавця. За майже десять місяців поточного року проведено 142 такі заходи. Для керівників підприємств та представників кадрових служб організовано 308 семінарів.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-