У Кличка сказали, коли закінчиться «дистанційка» у школах

У Кличка сказали, коли закінчиться «дистанційка» у школах

Укрінформ
Повне повернення до очного навчання у школах можливе лише за умови розірвання ланцюга захворюваності серед дітей. 

Як передає Укрінформ, про це заявив заступник голови КМДА, депутат Київської міської ради Валентин Мондриївський, повідомляє пресслужба Київради.

«Рішення про введення дистанційного навчання у школах прийнято комісією ТЕБ та НС КМДА і базувалось на тих даних, які ми щоденно отримували про захворюваність учнів у школах. До канікул цей показник був на рівні близько 100 захворювань на день, і тенденція була до зростання цифр. До цього показника варто було додати тих, хто хворів безсимптомно, водночас заражаючи рідних і близьких. Та й самі діти стали, на відміну від попередніх хвиль, більше хворіти у тяжкій формі. На сьогодні ми бачимо, що добова захворюваність серед школярів знизилася, а це говорить про те, що все було зроблено правильно, і ми на правильному шляху. Спостерігаємо за динамікою. Як тільки ситуація покращиться, насамперед за парти повернуться учні молодшої школи», – заявив Мондриївський.

Він також зазначив, що Київ перший у країні за темпами вакцинації та кількості ліжок у лікарнях, підготовлених для важко хворих, але навіть попри це опинився в червоній карантинній зоні відповідно до медичних показників, що і викликало введення відповідних обмежень.

«Освітяни підійшли з максимальною відповідальністю, і на сьогодні вакциновано 95,5 відсотка працівників галузі. Водночас серед решти киян ці показники вдвічі менші, і, як показує практика європейських країн, при загальній вакцинації населення менше ніж на 70 відсотків жорсткі карантинні обмеження просто необхідні, бо це, насамперед, можливість зупинити розповсюдження вірусу та зберегти життя», – підкреслив Мондриївський.

Як повідомлялося, у Києві всі школи з 1 листопада працюватимуть дистанційно.

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що як тільки динаміка захворюваності на COVID-19 в столиці почне зменшуватися, місто послаблюватиме запроваджені обмеження.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві за минулу добу виявили 449 підтверджених випадків захворювання на коронавірус.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-