У Києві почали вакцинувати від грипу в аптеках

У Києві почали вакцинувати від грипу в аптеках

Фото
Укрінформ
У п'ятьох аптеках Києва з 10 по 14 листопада кожен охочий зможе вакцинуватися від грипу після консультації лікаря.

Пілотний проєкт з вакцинації запустили в одній із аптечних мереж, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Можливість прийти в аптеку, придбати вакцину та одразу зробити щеплення значно спрощує доступ до вакцинації. В умовах пандемії COVID-19 це має надзвичайно важливе значення. Ми сподіваємося, що пілотний проєкт зі щеплення від грипу в аптеках буде успішно реалізований, масштабований і продовжиться наступного року. Це — ще один крок до трансформування системи охорони здоров’я та наближення її до європейських стандартів», — зазначила під час презентації проєкту генеральна директорка Директорату громадського здоров'я та профілактики захворюваності МОЗ Ірина Руденко.

Вакцинацію від грипу може пройти особа віком від 18 років. Вакцину можна придбати безпосередньо в аптечному закладі, середня її вартість — до 300 грн.

Читайте також: Грип при COVID-19 збільшує ризик смерті вдвічі - імунолог

Перед щепленням медичний працівник проведе стандартний огляд, а після щеплення видасть довідку, де вказано, якою саме вакциною було проведено імунізацію.

У Києві запустили пілотний проєкт із вакцинації від грипу в аптеках / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

Аптеки, що беруть участь у пілотному проєкті, розташовані в Києві за адресами (вакцинація проводиться з 8:00 до 20:00): вул. Ярославів Вал, 20; вул. Московська, 46/2; вул. Велика Васильківська, 112-а; вул. Дмитрівська, 2; вул. Срібнокільська, 2-а.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров'я намір внести зміни в порядок проведення профілактичних щеплень, якими планує передбачити можливість проведення щеплень без залучення лікаря, коли вакцинацію здійснюють медична сестра або фельдшер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-