На вулиці Маккейна встановили економне сучасне освітлення

На вулиці Маккейна встановили економне сучасне освітлення

Фото
Укрінформ
Сучасна енергоефективна система освітлення запрацювала на вулиці Джона Маккейна у Печерському районі Києва.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, новий інфраструктурний проєкт є даниною пам’яті американського сенатора, великого друга України, і прикладом успішної співпраці американсько-української компанії ITW Systems та словацької SEAK Energetics.

«Сьогодні ще одна столична вулиця отримала сучасне освітлення і стала комфортнішою і безпечнішою для киян. Якщо брати в цифрах, то це понад 3,5 кілометра кабелю, 80 нових стійок освітлення і 102 нові світлодіодні світильники виробництва американсько-української компанії ITW Systems», - сказав на презентації проєкту заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

Презентація системи енергоефективного освітлення на вулиці Джона Маккейна у Києві / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Він також зазначив, що Київ уже кілька років поспіль системно працює над модернізацією освітлення: за чотири роки сучасні освітлювальні системи отримав 371 міський об’єкт, серед яких дитсадки, парки, сквери, прибудинкові території та магістралі.

Читайте також: У Житомирі школяр розробив технологію енергоощадного освітлення для фонтанів

Президент Американської торговельної палати в Україні Енді Гундер втішений тим, що співпраця українського і американського бізнесу подарувала світло на вулиці Джона Маккейна.

«Є люди, які несуть світло. І якраз сьогодні ми маємо можливість згадати великого американця Джона Маккейна, на честь якого названа ця вулиця, який усе своє життя ніс світло своїм служінням у Збройних силах США і всім тим, що він робив, аби підтримати демократію і свободу в Україні. Він багато разів приїздив в Україну, і коли були часи темряви, він ніс це світло», - сказав Гундер.

Учасники презентації проєкту вшанували пам’ять Джона Маккейна хвилиною мовчання.

Читайте також: Фахівці закликають міста України приєднуватися до проєктів енергоефективності

Посол Словаччини в Україні Марек Шафін звернув увагу на те, що учасниця проєкту словацька компанія SEAK Energetics наприкінці вересня отримала спеціальну золоту медаль міністра закордонних справ Словаччини за розвиток співпраці між країнами.

«Я сподіваюсь на продовження співпраці, тому що проєкт реалізується не лише у Києві, а й в інших містах України. Я маю сказати, що деякі словацькі міста можуть позаздрити Києву, який має таке освітлення, як на цій вулиці або на набережній», - сказав посол.

Як зазначалося на презентації, важливим елементом проєкту є система управління освітленням: його робота регулюється за заданим графіком, з урахуванням заходу та сходу сонця, кожним світильником диспетчер може управляти окремо - з пульта або спеціального додатку, можна встановлювати необхідну яскравість, контролювати споживання енергії окремого приладу або їх груп та швидко реагувати на аварійні ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-