У столиці вже заповнені 66% ліжок із киснем

У столиці вже заповнені 66% ліжок із киснем

Укрінформ
У медичних закладах Києва вже заповнено 66 % ліжко-місць з подачею кисню для хворих на коронавірус, і з такими темпами поширення вірусу місць скоро може не вистачати.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко в Телеграмі.

"Загалом у лікарнях столиці підготовлені майже 6 тисяч ліжок для хворих на коронавірус і ми продовжуємо готувати додаткові ліжка. З обладнаних подачею кисню (а це 95% від загальної кількості) заповнені сьогодні майже 66% ліжок. І з такими темпами розповсюдження вірусу місць із киснем скоро може не вистачати", - написав Кличко.

Він зазначив, що кількість хворих, які потребують госпіталізації, зростає, і переважна більшість із них - у важкому стані.

За його словами, фахівці Київської міської клінічної лікарні №4 стверджують, що 97% відсотків госпіталізованих у цей заклад – невакциновані. Зокрема, щодня в лікарні приймають понад 40 карет швидкої допомоги.

Кличко зауважив, що чимало лікарів, які працюють в бригадах швидких, говорять про необхідність запровадження локдауну, бо від такої кількості хворих медики працюють уже на межі своїх можливостей.

"Тому я звертаюся до всіх: це не жарти і не легенди! Вірус - агресивний та вражає всіх - дітей, молодь, дорослих. І хвороба має більш важкий перебіг. Бережіть своє здоров‘я - дотримуйтеся елементарних правил безпеки, зробіть щеплення! Це - єдиний спосіб упередити таке стрімке розповсюдження вірусу, не допустити колапсу медичної системи та зберегти життя людей", - додав він .

Також Кличко оприлюднив відео про те, що відбувається в реанімаційному відділенні Київської міської клінічної лікарні №4.

Читайте також: В Одеському COVID-центрі закінчився кисень: пацієнтів перевозять в інші лікарні

Як повідомлялося, у Києві за минулу добу, 26 жовтня, виявили 1416 нових випадків коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-