Суд заборонив реконструкцію будівлі «Квіти України» у Києві

Суд заборонив реконструкцію будівлі «Квіти України» у Києві

Укрінформ
Київський апеляційний суд залишив без змін рішення суду першої інстанції, яким заборонено реконструкцію будівлі «Квіти України».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Київського апеляційного суду.

«25 жовтня колегія суддів судової палати з розгляду цивільних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану представником заінтересованої особи ПрАТ «Квіти України» на ухвалу Шевченківського районного суду міста Києва від 14 липня 2021 року, якою задоволено заяву представника заявника про забезпечення позову до подання позовної заяви до суду у справі за позовом до Приватного акціонерного товариства «Квіти України», Товариства з обмеженою відповідальністю «Амбас» та Товариства з обмеженою відповідальністю «Майстерня Г. Духовичного» про захист прав інтелектуальної власності», - ідеться у повідомленні.

Рішенням суду заборонено проводити будь-які роботи, які мають чи можуть мати своїм наслідком будь-які зміни фасаду чи інших елементів будівлі, які відрізнятимуться від авторського проєкту, а також замовляти та укладати договори на такі роботи з будь-якими підрядниками, до набрання рішенням у справі законної сили.

За результатом апеляційного розгляду ухвалу Шевченківського районного суду міста Києва від 14 липня цього року залишено без змін, апеляційну скаргу подану представником заінтересованої особи ПрАТ «Квіти України» – без задоволення.

Читайте також: «Будинок з мухами» і дім-обманка у Києві отримали охоронний статус

Як повідомляв Укрінформ, навчально-методичний павільйон «Квіти України» - унікальна будівля в стилі модернізму архітектора Миколи Левчука. Проєкт отримав відзнаку Спілки архітекторів у якості одного з кращих архітектурних творів 1985 року.

12 липня в Києві почали зносити будівлю «Квіти України», що розташована на вулиці Січових Стрільців. Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що вважає за необхідне негайно зупинити роботи з демонтажу будівлі «Квіти України». 13 липня МКІП підготувало припис, який забороняє будь-які будівельні роботи на об’єкті «Квіти України». Демонтаж будівлі припинили.

3 серпня навчально-методичний павільйон «Квіти України» отримав статус об'єкта культурної спадщини Києва.

6 серпня міністр культури та інформаційної політики України Ткаченко підписав наказ про внесення будинку «Квіти України» у Києві до реєстру державних пам'яток.

31 серпня у Києві запровадили мораторій на реконструкцію та/або капітальний ремонт зі зміною об’ємно-просторових параметрів історичних будівель ХІХ-ХХ століття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-