Ткаченко підписав наказ про внесення будинку «Квіти України» до реєстру держпам'яток

Ткаченко підписав наказ про внесення будинку «Квіти України» до реєстру держпам'яток

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко підписав наказ про внесення будинку «Квіти України» у Києві до реєстру державних пам'яток.

Як передає Укрінформ, про це міністр повідомив у Телеграмі.

«Маю чудову новину для киян. Щойно підписав наказ про внесення будинку «Квітів України» до реєстру державних пам'яток. Тепер «Квіти» офіційно є пам'яткою архітектури, монументального мистецтва місцевого значення», - написав Ткаченко.

За словами очільника МКІП, «будівлі надано охоронний статус. Це означає, що її не можна зруйнувати або перебудувати. Дякую киянам за небайдужість та готовність відстоювати історичний вигляд міста!».

Читайте також: «Будинок з мухами» і дім-обманка у Києві отримали охоронний статус

Як повідомляв Укрінформ, 12 липня в Києві почали зносити будівлю «Квіти України», що розташована на вулиці Січових Стрільців.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що вважає за необхідне негайно зупинити роботи з демонтажу будівлі «Квіти України». 13 липня МКІП підготувало припис, який забороняє будь-які будівельні роботи на об’єкті «Квіти України». Наразі демонтаж будівлі припинено.

Представники ініціативної групи «Зберегти Квіти України» та громадської організації «Мапа Реновації» закликали МКІП і Департамент охорони культурної спадщини Київської міськдержадміністрації надати будівлі «Квіти України» охоронний статус.

3 серпня Департамент охорони культурної спадщини КМДА вніс будівлю до Переліку об’єктів культурної спадщини Києва.

Навчально-методичний павільйон «Квіти України» - унікальна будівля У стилі модернізму архітектора Миколи Левчука. Проєкт отримав відзнаку Спілки архітекторів як один із кращих архітектурних творів 1985 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-