Кличко закликає пояснити сутички поліції з активістами на Микільській Слобідці

Кличко закликає пояснити сутички поліції з активістами на Микільській Слобідці

Укрінформ
Київський мер Віталій Кличко звернувся до керівництва поліції Києва щодо дій правоохоронців на Микільській Слобідці, які сьогодні відтіснили працівників «Муніципальної охорони», аби створити коридор для проїзду техніки на майданчик будівництва, проти якого виступає громада.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба КМДА.

«Звертаюся до керівництва поліції столиці публічно пояснити такі дії правоохоронців та надати їм правову оцінку. Чому поліція відтісняла «Муніципальну охорону», спричинила сутички з активістами і розблокувала проїзд на будмайданчик, фактично відстоюючи інтереси забудовника? Вже простежується системність у таких діях. Бо практично так все виглядало і на вулиці Обсерваторній, 6 – коли забудовник зносив садибу Барбана», – заявив Кличко.

Він підкреслив, що міська влада вимагає від правоохоронців припинити зухвалі дії забудовника щодо громади столиці, притягнути до відповідальності винних у провокуванні ескалації та в бездіяльності щодо захисту громадян, а також зупинити здійснення будівельних робіт на Микільській Слобідці.

«Місто не надавало дозвільних документів на це будівництво, а громада виступає категорично проти нього. Забудовник же нехтує інтересами міста та громади і повинен теж повинен нести за це відповідальність», – додав Кличко.

Своєю чергою, поліція заявляє, що встановлює обставини конфлікту на будмайданчику на Микільській Слобідці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління Національної поліції у місті Києві.

«Сьогодні до столичної поліції надійшло повідомлення про конфлікт між громадянами на вулиці Микільсько-Слобідській, що у Дніпровському районі. На місце події прибула слідчо-оперативна група та спецпризначенці», - ідеться у повідомленні.

Правоохоронці зазначають, що конфлікт виник між громадянами та забудовниками. У результаті між ними сталась штовханина, яку припинили співробітники поліції. На даний час поліцейські опрацьовують відео з місця події та з'ясовують усі деталі інциденту.

Читайте також: Кличко здивований, що поліція не припинила незаконне знесення садиби Барбана

Раніше ЗМІ повідомляли, що у Києві на Микільсько-Слобідській вулиці тітушки побили активістів, які протестують проти будівництва на території ландшафтного парку на березі Дніпра.

Мер Кличко тоді запевнив, що місто не видавало жодних дозвільних документів для будівництва у місці ландшафтного парку на Микільській Слобідці, й пообіцяв знову встановити обмежувальні блоки на в’їзді на прибережну територію.

Фото: Київрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-