Суд повернув вишу гуртожиток на Печерську, який незаконно перетворили на готель

Суд повернув вишу гуртожиток на Печерську, який незаконно перетворили на готель

Укрінформ
У Києві суд повернув державі приміщення університету, які незаконно використовувались під готель.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє в Телеграмі.

"За участі ювенальних прокурорів Київської міської прокуратури Північний апеляційний господарський суд залишив у силі рішення суду першої інстанції про повернення Київському національному університету технологій і дизайну приміщень, які незаконно використовувалися приватним товариством у комерційних цілях", - ідеться в повідомленні.

Розташовані на території Печерського району столиці приміщення гуртожитку Київського національного університету технологій і дизайну площею 142 кв. м є державною власністю. Встановлено, що протягом тривалого часу товариство незаконно використовувало їх під готель.

У зв'язку із грубим порушенням закону місцева прокуратура у 2019 році звернулась до господарського суду на захист інтересів держави з вимогою про звільнення приміщень гуртожитку.

Читайте також: Державі повернули 13 об'єктів «Київського радіозаводу»

Вказаний позов був задоволений у суді першої інстанції, однак відповідач оскаржив це рішення в апеляційному порядку.

Суд апеляційної інстанції зважив на доводи прокурора та залишив скаргу без задоволення, а рішення суду першої інстанції - без змін.

Як повідомляв Укрінформ, Фонд держмайна одержав чергову судову перемогу для забезпечення державного контролю над усім майном заводу «Більшовик».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-