Фонд держмайна заявив про чергову перемогу у справі заводу «Більшовик»

Фонд держмайна заявив про чергову перемогу у справі заводу «Більшовик»

Укрінформ
Фонд держмайна одержав чергову судову перемогу для забезпечення державного контролю над усім майном заводу «Більшовик».

Як передає Укрінформ, відповідне повідомлення опубліковано на сайті Фонду держмайна.

«20 жовтня 2021 року у судовому засіданні відбувся розгляд заяви компанії, яка намагалася незаконно отримати у власність 5 будівель на території заводу «Більшовик», за результатами якого було відмовлено у задоволенні заяви про перегляд справи за нововиявленими обставинами», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, рішення Північного апеляційного суду унеможливило спробу компанії, яка незаконно відчужила будівлі заводу «Більшовик», нівелювати рішення Верховного Суду, котрий раніше визнав протиправним вибуття майна з власності заводу.

«Фонд державного майна продовжує послідовно відстоювати інтереси держави в судах у всіх справах, яких наразі розглядається понад 2 тисячі», - заявив голова Фонду державного майна Дмитро Сенниченко.

Він додав, що зазначене рішення суду, яке стосується майна заводу «Більшовик», є важливим етапом на шляху до проведення прозорої приватизації цього об’єкта, яка відбудеться вже 27 жовтня.

Читайте також: Депутатка: ВС визнав незаконним продаж 5 будівель заводу «Більшовик». Все інше – маніпуляції

Як повідомлялося, АО «ПКМЗ» («Більшовик») - перший об’єкт великої приватизації. Аукціон відбудеться 27 жовтня, стартову вартість підприємства встановлено на рівні 1,39 млрд грн. Понад 15 потенційних учасників аукціону отримали доступ до даних про підприємство й розпочали підготовку до торгів.

При цьому 18 жовтня у деяких медіа з'явилися повідомлення, що «суд щодо права власності на п’ять окремих будівель заводу, проданих у 2019 році через «СЕТАМ», все ще триває (справа №910/14858/19)».

У відповідь голова ФДМУ Дмитро Сенниченко заявив, що Верховний Суд повернув згадані цехи до держвласності, і будь-який інший суд змінити цього не може.

Фото: wikimapia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-