Прокуратура шукає у БТІ, куди поділись 12 мільйонів

Прокуратура шукає у БТІ, куди поділись 12 мільйонів

Укрінформ
У Київському міському бюро технічної інвентаризації проходять обшуки за фактом розтрати 12 млн грн бюджетних коштів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Шевченківська окружна прокуратура Києва спільно зі поліцією проводить обшуки у службових приміщеннях комунального підприємства Київської міської ради «Київське міське бюро технічної інвентаризації» та ряду інших підприємств за фактом розтрати бюджетних коштів у сумі близько 12 млн грн.

Читайте також: Обшуки у «Київтеплоенерго» пов’язані з розкраданнями на ремонті мереж – прокуратура

Як з'ясувало слідство, у період з 2018 по 2021 роки посадовці БТІ за попередньою змовою із службовими особами приватного підприєства «Лабораторія Інформаційних технологій» та ряду інших підприємств вчинили розтрату і привласнення бюджетних коштів, що призначались для закупівлі послуг з обробки даних, шляхом їх незаконного перерахування на рахунки ризикових суб’єктів господарювання.

Читайте також: До контрабандистів зі списку РНБО прийшли з обшуками

Аналітичне дослідження, проведене фахівцями Управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, Головного управління Державної податкової служби в Києві, показало численні порушення у фінансовій та господарській діяльності комунального підприємства.

На підставі ухвал суду в офісних приміщеннях комунального та інших підприємств у Києві, Чернігові та Київській області проводяться 16 обшуків.

Читайте також: До столичних комунальників знову прийшли з обшуками

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України викрила протиправну діяльність у столичному комунальному підприємстві «Муніципальна охорона». Протягом 2019 – 2020 років чиновники завдали бюджету Києва збитків на 4,6 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-