До 30-річчя ЗСУ відбувся перший військовий забіг Military Run UA

До 30-річчя ЗСУ відбувся перший військовий забіг Military Run UA

Фото
Укрінформ
У Києві до 30-річчя Збройних сил відбувся перший військовий забіг Military Run UA, в якому взяли участь майже 1100 цивільних громадян, а також військовослужбовці усіх видів та родів військ, у тому числі з інших країн.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цей захід ми проводимо для того, щоб показати, що наша сила в об’єднанні. Кожен з нас, хто біжить сьогодні, робить це не тільки за себе, а й за свого побратима та посестру. З кожним днем ми рухаємось уперед і беремо все найкраще, що є у збройних силах світу», - розповів головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний.

За його словами, спортивний забіг проводиться для того, аби об’єднати людей довкола захисників України, культивувати здоровий спосіб життя, а також надати можливість для неформального спілкування і налагодження контактів між військовими та цивільними, в тому числі з іноземних держав.

Усього участь у спортивному заході взяли майже 1100 військових усіх видів та родів військ, а також цивільні українці. Підтримати військових побратимів по зброї своєю участю в забігу приїхали і військовослужбовці з Литви, Великобританції, Канади, США та Швеції.

Ідея проведення такого заходу, як зазначається, виникла з огляду на популярність подібних забігів за кордоном. Найвідомішим є Марафон морської піхоти у США (The Marine Corps Marathon), у якому також беруть участь українські військові та ветерани.

Український військовий забіг – це унікальна подія не тільки для нашої держави, а й для всієї Європи, адже її ініціатором є армія, яка воює.

Military Run UA / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Крім того, захід є благодійним. Зібрані кошти будуть спрямовані на допомогу учасникам бойових дій, які постраждали від участі в АТО/ООС.

«Ми бачимо, що сенс у такому заході є. Хоча він і проводиться вперше, я впевнений, що відбуватиметься він тепер щороку», - додав Залужний.

Читайте також: У центрі Києва - військовий забіг, рух транспорту змінили

Командний забіг на 10 км виграли нацгвардійці. Другою стала команда Повітряних сил, третьою — Сухопутних військ ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, 17 серпня в Міністерстві оборони України відбулося урочисте зібрання армійських чемпіонів та призерів, які представляли Україну на XXXІІ літніх Олімпійських іграх у Токіо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-