Столична прокуратура виявила розкрадання 150 мільйонів на будівництві Подільського мосту

Столична прокуратура виявила розкрадання 150 мільйонів на будівництві Подільського мосту

Укрінформ
Прокуратура оголосила підозру в розкраданні 150 мільйонів гривень на будівництві Подільського мосту керівництву комунального підприємства, генпідряднику та підрядникам.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури у Фейсбуці.

"Подільською окружною прокуратурою міста Києва спільно зі слідчими Подільського УП ГУНП у м. Києві та УСР в м. Києві ДСР НП України у межах кримінального провадження за фактом привласнення коштів територіальної громади та службової недбалості під час здійснення будівництва Подільського мостового переходу через р. Дніпро повідомлено про нові підозри першому заступнику керівника КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва», керівнику генпідрядної організації, а також вручено повідомлення про підозру двом керівникам підрядних організацій (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 367 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Слідством встановлено, що у квітні 2017 між КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» та генпідрядником укладено договір генпідряду щодо виконання робіт на об’єкті: «Будівництво Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві».

На виконання цього договору у листопаді 2019 року генпідрядник залучив підрядні організації для нібито надання послуг з використання найманого нестандартного обладнання з операторами (машиністами та допоміжним персоналом), включаючи переміщення важких вантажів та інші допоміжні послуги.

Надалі, упродовж 2020 року, на підставі підписаних актів здачі-приймання виконаних робіт з бюджету були перераховані кошти на загальну суму близько 148 млн грн.

Читайте також: У Києві оголосили підозру підряднику, який «наварив» 450 тисяч на шкільних меблях

При цьому, відповідно висновку комплексної судової будівельно-технічної експертизи, виконання робіт на вищезазначену суму не підтверджується документально та фактично, стверджують в прокуратурі.

Крім того, упродовж серпня-листопада 2020 року між замовником будівництва, генпідрядником та підрядниками складено та підписано акти приймання виконаних робіт з улаштування антикорозійного захисту металевих елементів несучих конструкцій прогонової споруди мосту.

Водночас, відповідно до висновку експертів, обсяги та вартість виконаних робіт не відповідають відомостям, зазначеним у документах. Сума завищення становить близько 1,8 млн гривень.

Читайте також: Київська прокуратура проводить обшуки в Укрзалізниці

У зв’язку з викладеним першому заступнику керівника КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» та керівнику генпідрядної організації повідомлено про нові підозри за новими встановленими епізодами за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) КК та ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК відповідно.

Крім того, вручено повідомлення про підозру за ч. 5 ст. 191 ККУ двом керівникам підрядних організацій, які фактично були залучені для виконання робіт за завищеними цінами та обготівкування коштів.

Загальна сума заподіяних столичному бюджету збитків за цими епізодами становить близько 150 млн гривень, заявили в прокуратурі.

У відомстві також нагадали, що 16 серпня 2021 вищезгаданим керівнику КП та генпідряднику було повідомлено про підозру ч. 2 ст. 367 КК України та ч. 5 ст. 191 КК України, відповідно, через завищення вартості робіт з фарбування прольотних плит Подільського мосту на суму понад 4,5 млн гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня у Києві правоохоронці проводили огляд на будівництві Подільського мосту із залученням експертів та водолазів з метою перевірки обсягів і якості виконаних робіт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-