У Києві оголосили підозру підряднику, який «наварив» 450 тисяч на шкільних меблях

У Києві оголосили підозру підряднику, який «наварив» 450 тисяч на шкільних меблях

Укрінформ
Печерська окружна прокуратура столиці повідомила керівнику підрядної організації про підозру у привласненні 450 тис. грн на закупівлі шкільних меблів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська прокуратура.

На підставі ухвал суду у службових приміщеннях Управління освіти та інноваційного розвитку Печерської РДА та за місцем проживання осіб, які можуть бути причетними до вчинення кримінального правопорушення, були проведені обшуки.

За результатами обшуків прокуратура повідомила про підозру керівнику підрядної організації у привласненні понад 450 тис. грн, виділених з міського бюджету на закупівлю шкільних меблів, - за ч. 4 ст. 191 КК (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

"Згідно з матеріалами слідства, службові особи Управління освіти та інноваційного розвитку Печерської РДА уклали договір з підприємством щодо постачання шкільних меблів в кількості 1470 штук на загальну суму 940 800 грн. При цьому встановлено, що поставлені меблі не відповідають технічним вимогам проведених публічних закупівель, а їхня вартість завищена більш ніж удвічі", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Обшуки у справах Подільського мосту і шкільних меблів – прокуратура розкрила деталі

Відповідно до висновку експертизи, сума збитків, завданих місцевому бюджету, становить понад 450 тис. грн.

"У межах провадження найближчим часом буде також надана правова оцінка діям службових осіб Управління освіти та інноваційного розвитку Печерської РДА", - додали в прокуратурі.

Як повідомляв Укрінформ, 16 серпня у Києві повідомили про підозру п’ятьом службовим особам КМДА та двом керівникам приватних юридичних осіб, яких підозрюють у зловживаннях під час евакуації автомобілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-