Кияни замовили понад 600 тисяч спецперепусток на випадок локдауну

Кияни замовили понад 600 тисяч спецперепусток на випадок локдауну

Укрінформ
Електронна система для замовлення спецперепусток у громадський транспорт працює більше 2 місяців. За цей час було замовлено 612 705 спецперепусток. 

Як передає Укрінформ, про це повідомили у Департаменті інформаційно-комунікаційних технологій КМДА.

"Цього року міська влада зібрала дані для прийняття якісних рішень. У киян з’явилась можливість у декілька кліків подати заявку на отримання спецперепустки для себе або ж своїх працівників", - йдеться у повідомленні.

Усього в системі зареєструвалися 9187 компаній. Із них 8090 подали заявки для своїх працівників. 255 863 – саме таку кількість спецперепусток замовили тільки за вересень.

Читайте також: У Києві на випадок локдауну готують перепустки для відвідування медустанов

Водночас, за весь час було замовлено 612 705 спецперепусток.

«Наше головне завдання – забезпечити проїзд людей, без яких місто перестане функціонувати», – розповіли у Департаменті.

Щоб замовити спецперепустки, потрібно: авторизуватись у системі https://qpass.kyivcity.gov.ua за допомогою КЕП; заповнити електронну форму заявки; у разі отримання позитивного рішення про надання спецперепусток – ввести повний список співробітників, вказати дані та номер транспортної картки «Київ Цифровий» кожного працівника; інформацію про підтвердження або відмову у видачі спецперепусток кожного працівника можна отримати у системі https://qpass.kyivcity.gov.ua.

Читайте також: COVID-сертифікат може стати «перепусткою» у разі локдауну в Україні – МОЗ

Усі рішення про надання перепусток прийматиме Постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій лише після оголошення дат та умов локдауну, якщо у цьому буде необхідність. На даний час таких передумов немає.

У КМДА нагадали, що вводити обмеження на транспорт місто буде лише в крайньому випадку.

Як повідомлялося, з 10 серпня у столиці запрацювала в тестовому режимі електронна система подачі заявок, за якою можна буде отримати спеціальні перепустки для проїзду в громадському транспорті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-