Верховний Суд залишив у силі повернення Совських ставків Києву

Верховний Суд залишив у силі повернення Совських ставків Києву

Укрінформ
Верховний Суд залишив у силі рішення судів про розірвання договору оренди та повернення каскаду Совських ставків громаді Києва.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

«Прокуратура довела у всіх інстанціях незаконність передачі земельної ділянки площею 19 га комерційній структурі для будівництва цілого комплексу споруд», - ідеться в повідомленні.

«Прокуратура на ділі захищає інтереси людей – Верховний Суд поставив крапку в нашому протистоянні із забудовниками за унікальну екосистему дикої природи в столиці. Ми повернули Нижній каскад Совських ставків киянам. Прокурори зберегли від знищення не тільки «зелений фільтр» для загазованої столиці, а й домівку для червонокнижних тварин та рослин прямо посеред мегаполіса», – заявила генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

В ОГП нагадали, що Совські ставки є важливою складовою екосистеми Києва, а їх забудова може призвести до незворотних негативних наслідків для жителів столиці. Також цей об’єкт перебуває під охороною Водного і Земельного кодексів України та Закону України «Про Червону книгу України».

Читайте також: Метро на Троєщину побудують у п'ять етапів - КМДА

Як повідомляв Укрінформ, у вересні громаді Києва повернули земельну ділянку в Нижньому каскаді Совських ставків вартістю 614 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-