Комунальники заявляють, що 80% теплових мереж столиці потребують ремонту

Комунальники заявляють, що 80% теплових мереж столиці потребують ремонту

Відео
Укрінформ
У Києві 80% теплових мереж уже відпрацювали свій нормативний термін експлуатації та потребують ремонту.

Про це повідомили в пресслужбі КП «Київтеплоенерго», передає Укрінформ.

«На сьогодні 80% теплових мереж у Києві вже відпрацювали нормативний термін експлуатації та потребують заміни. Щоб зменшити кількість їх пошкоджень, вже третій рік поспіль проводимо повну реконструкцію найбільш аварійних ділянок», - розповів директор СП «Київські теплові мережі» КП «Київтеплоенерго» Василь Деревицький.

За його словами, наразі Київтеплоенерго проводить реконструкцію трубопроводів у Солом’янському районі. Уздовж усієї вулиці Леваневського замінять зношену ділянку, яка пропрацювала майже 60 років (з 1962-го).

Будуть прокладені нові трубопроводи з попередньою ізоляцією та запірною арматурою європейського зразка. Зокрема, замінять ділянку завдовжки майже 1,2 км.

Читайте також: Київ запроваджує літній платіж за тепло — як це працює

Проводять реконструкцію ще однієї проблемної ділянки на Солом’янці — на вулиці Гетьмана. Там оновлять майже 1 км тепломереж для 19 навколишніх житлових будинків.

Крім того, роботи з реконструкції трубопроводів тривають в інших районах міста — на вулицях Кулібіна, Вифлеємській, Архипенка, Старонаводницькій.

Як повідомляв Укрінформ, у 2019-2020 роках в Києві замінили 270 км теплових мереж, що дало змогу знизити їх аварійність на 15%.

Фото: kte.kmda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-