Київ запроваджує літній платіж за тепло — як це працює

Київ запроваджує літній платіж за тепло — як це працює

Укрінформ
Столична влада запроваджує рекомендований авансовий платіж за опалення.

Як передає Укрінформ, про це повідомив на брифінгу заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

"Ми запроваджуємо рекомендований авансовий платіж, літній. Тобто, така система існувала раніше, коли платежі за опалення були рівномірно розподілені на весь рік. Сьогодні ми говоримо про те, що певний відсоток оплати за опалення може бути здійснений за вашим бажанням у літній період. Це допоможе нам з одного боку вчасно почати опалювальний сезон, з іншого боку - це зробить зимові рахунки за опалення більш збалансованими і зменшить навантаження на споживачів", - зазначив Пантелеєв.

Читайте також: Близько 90% енергоблоків ТЕС відпрацювали свій ресурс – Галущенко

Таким чином, щоб зменшити фінансове навантаження на клієнта взимку та не допустити накопичення боргів за тепло, Київтеплоенерго пропонує клієнтам авансувати оплату за тепло. Рекомендовані авансові платежі за тепло - це новий рядок у платіжках Київтеплоенерго в липні.

Так, столиця запроваджує рекомендований авансовий платіж – 10 грн/кв. м. Його можна сплачувати вже з липня, і це буде певним накопиченням, щоб зменшити плату за опалення взимку.

Читайте також: Платіжки за тепло. Як нараховуються та чому за лютий кияни заплатять більше

"Цей авансовий платіж є цілком добровільний, він розрахований як середньозважений по місту. Вартість опалення за попередній опалювальний сезон розбито на частини по 30% і становить близько 10 гривень з квадратного метру опалювальної площі", - розповів директор СП «Енергозбут» КП «Київтеплоенерго» Костянтин Лопатін.

Як повідомлялося, в опалювальному сезоні 2020/2021 КП «Київтеплоенерго» виявило майже 100 фактів безоблікового та бездоговірного споживання тепла і гарячої води.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-