На будівництво Подільського мосту прийшли з оглядом експерти та прокуратура

На будівництво Подільського мосту прийшли з оглядом експерти та прокуратура

Укрінформ
Правоохоронці за участі експертів проводять огляд будівництва Подільського мосту в Києві.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Подільська окружна прокуратура Києва здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом привласнення коштів територіальної громади та службової недбалості під час здійснення будівництва Подільського мостового переходу через Дніпро, згідно з ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Прокуратура проводить обшуки у замовника та підрядника будівництва Подільського мосту

"16 вересня на підставі ухвали суду в межах розслідування за участю експертів проводиться огляд на об’єкті вказаного будівництва. Крім того, на даний час у кримінальному провадженні тривають експертизи з метою встановлення інших фактів неналежного проведення будівельних робіт та завищення цін на їх виконання, які призводять до привласнення коштів територіальної громади міста Києва", - ідеться у повідомленні.

У прокуратурі нагадали, що за результатами слідчих дій в межах вказаного кримінального провадження Подільська окружна прокуратура 16 серпня повідомила про підозру першому заступнику керівника комунального підприємства «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» та керівнику генпідрядної організації.

Читайте також: Кличко обіцяє звільнити винних, якщо Подільський міст не здадуть цьогоріч

"За висновками експертизи, бюджету міста спричинені збитки на суму понад 4,5 млн гривень через неналежне виконання робіт з фарбування залізобетонних прольотних плит автопроїзду", - заявили у прокуратурі.

Дії посадовця КП кваліфіковані за ч. 2 ст. 367(службова недбалість) Кримінального кодексу України, генпідрядника – за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, 8 вересня у Києві повідомили про підозру підряднику Подільського мосту в ухиленні від сплати 9 млн грн податків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-