У Київавтодор і десять столичних ШЕУ прийшли з обшуками

У Київавтодор і десять столичних ШЕУ прийшли з обшуками

Фото
Укрінформ
Правоохоронці проводять обшуки у комунальних корпораціях "Київавтодор", "Київавтошляхміст" і 10 районних шляхово-експлуатаційних управліннях столиці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Телеграмі Київська міська прокуратура.

Київська міська прокуратура спільно зі слідчими Національної поліції Києва та працівниками Управління спеціальних розслідувань Департаменту стратегічних розслідувань на основі ухвали судді проводять обшуки у службових приміщеннях комунальної корпорації “Київавтодор”, комунального підприємства “Київавтошляхміст” та 10 районних ШЕУ.

Слідчі дії відбуваються в межах кримінального провадження, розпочатого за фактом привласнення та розтрати коштів бюджету Києва за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Обшуки в Київавтодорі Фото: Київська прокуратура

Читайте також: У КМДА заявляють, що всі ліки купують через систему Prozorro, яка унеможливлює корупцію

У ході обшуків праворхоронці вилучають документи, які стосуються закупівель, здійснених за рахунок коштів столичного бюджету, а також відомостей про витрати підприємств:

придбання та встановлення обмежувальних антипаркувальних стовпчиків, які не відповідають технічним характеристикам та були закуплені в один період часу з різницею у понад 700 грн за одиницю, попри ідентичність цих виробів;

завищення комунальними підприємствами обсягів витрат матеріальних цінностей (солі, піско-соляної суміші, паливо-мастильних матеріалів);

списання палива на транспортні засоби, які фактично не використовувались;

використання комунального автотранспорту в особистих цілях;

незаконне працевлаштування та виплата заробітної плати працівникам, які не виконували роботу, а також за іншими фактами привласнення.

Читайте також: Прокуратура розповіла про «сміттєві» гроші чиновників Київкомунсервісу

Як повідомляв Укрінформ, у серпні правоохоронці повідомили про підозру 23 службовим особам через розкрадання з бюджету Києва близько 70 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-