Андріївський узвіз святкуватиме на вихідних свій день народження

Андріївський узвіз святкуватиме на вихідних свій день народження

Укрінформ
Славетний київський Андріївський узвіз традиційно відсвяткує у вихідні, 11-12 вересня, свій день народження.

Про це Укрінформу повідомили в ГО «Андріївський узвіз», що є організатором свята.

«Саме в ці дні улюблене місце киян та гостей міста перетвориться на платформу креативної свободи, де пройде Фестиваль вуличних мистецтв. Лише у нас найбільша сцена – 7000 кв. м. та наймасштабніше сімейне свято! Тут сміливо поєднаються циркове, театральне, музичне, візуальне та кіномистецтво», - зазначають організатори.

Як повідомляється, цьогоріч у фестивалі братимуть участь відомі мистецькі колективи, які завітають на святкування з різних куточків України. Також приєднаються соло-артисти з ексклюзивною програмою саме до дня народження Андріївського узвозу.

Читайте також: Ужгород святкує День міста

«Уже четвертий рік ми проводимо фестиваль вуличного мистецтва та перетворюємо найважливішу вулицю - символ Києва на дивовижний і казковий театр просто неба. У цьому році вперше до нас доєдналися міжнародні партнери - Міжнародний жіночій клуб Києва IWCK. Тому наші гості зможуть ознайомитися і з культурою та мистецтвом інших країн», - розповіла головний організатор Тетяна Митрофанова.

Під час фестивалю діятимуть декілька зон зі своїми програмами. Музична зона представить концерт оркестру із 50 музикантів Київського академічного театру оперети на балконі Андріївської церкви; гру на незвичних музичних інструментах, таких, як ханг; дитячий Ансамбль "Зернятко" виступить на сходах Андріївської церкви з піснею «З днем народження, Андріївський» та новинками репертуару; музична екскурсія Андріївським узвозом від хорової Капела ім. Л. Ревуцького відбудеться одразу після урочистого відкриття свята: 9 пісень у виконанні капели допоможуть по-справжньому оживити вулицю та розпочати фестиваль; хедлайнер - музична формація НУМЕР482.

Дитяча зона - це фото-зони від партнерів, театральні вистави для дітей, танцювальні та музикальні майстер-класи.

Парад масок від Марини Лапи – це найбільший парад неперевершених масок прямісінько з Венеції. Маски від Марини Лапи є в приватних колекціях України, Італії, Шотландії.

Сольні творчі виступи – це можливість кожному прочитати власні вірші. А вуличні артисти покажуть міні-шоу з індивідуально розробленою програмою, де кожен зможе стати частиною вистав.

Читайте також: На фестивалі у Вінниці навчатимуть лозоплетіння, гончарства та різьбярства

Також упродовж двох днів гостей розважатимуть: Moana Hula Studio із своїми гавайськими танцями, справжнє іспанське свято-феєрія – El Сentro Ucraniano-Español «Escuela flamenca» із фламенко та співом під гітару. Будуть представлені вистава «У Києві, на Подолі.., або Гдє Ві сохнітє бєльйо?» від Театру української традиції «Дзеркало», безкоштовні екскурсії в Київський академічний театр «КОЛЕСО», Студія естрадно-духової музики «Сувенір» (50 дітей) із музичною ходою від Арки Дружби Народів до кінця Андріївського узвозу, а також багато інших сюпризів.

Свято 11-12 триватиме з 13:00 до 22:00. Вхід традиційно вільний.

Організатор - громадська організація «Андріївський узвіз» за підтримки голови КМДА та Департаменту культури КМДА.

Більше інформації та програма фестивалю на сторінці у Фесбуці та на сайті.

Фото: andriyivskiyuzviz.kiev.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-