У столичних лікарнях працюють дев’ять ПЛР-лабораторій, ще дві обіцяють восени

У столичних лікарнях працюють дев’ять ПЛР-лабораторій, ще дві обіцяють восени

Укрінформ
Від початку пандемії COVID-19 у дев’яти київських лікарнях відкрили вірусологічні лабораторії, де виконуються дослідження на коронавірусну інфекцію (ПЛР).

Ще у двох лікувальних закладах такі ж лабораторії запрацюють вже восени цього року, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу КМДА.

«Функціонування при лікарні вірусологічної лабораторії, яка самостійно досліджує матеріал, зокрема й на COVID-19, дає можливість нашим медикам значно швидше отримувати результати досліджень, а отже – й приймати рішення стосовно лікування пацієнтів. Наголошую, що ПЛР-тестування пацієнтів здійснюється безкоштовно, якщо ж людина не перебуває у стаціонарі – за наявності направлення від лікаря», – зазначила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко.

Читайте також: Україна може перейти до «червоної» зони не раніше листопада – головний санлікар

За її словами, цієї осені ПЛР-лабораторії запрацюють у Київській міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги та Київській міській клінічній лікарні № 1.

«На їх облаштування та закупівлю обладнання з міського бюджету було виділено майже 17 млн грн», – додала заступниця голови КМДА.

Читайте також: Динаміка госпіталізацій із COVID-19 перевищена у трьох областях

У КМДА зазначили, що ПЛР-лабораторії на сьогодні функціонують у Київській міській клінічній лікарні № 4, Київській міській клінічній лікарні № 5, Київській міській клінічній лікарні № 6, Київській міській клінічній лікарні № 7, Київській міській клінічній лікарні № 8, Олександрівській клінічній лікарні, КНП «Академія здоров’я людини», Пологовому будинку № 5 та в Київській міській дитячій клінічній інфекційній лікарні.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні станом на 8 вересня підтверджено 2 303 276 випадків COVID-19, з них 54 1141 летальних. За добу зафіксовано 2 772

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-